Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Καλοκαιρινό μιλφέιγ με κεράσια και κρέμα ανθότυρου

Καλοκαιρινό μιλφέιγ με κεράσια και κρέμα ανθότυρου

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σφολιάτα

Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

400 γραμμάρια ανθότυρο

65 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη + 100 γρ. νερό

30 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

600 γραμμάρια κεράσια (κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι)

40 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 %

7 γραμμάρια εσάνς βανίλιας

Φιλέ αμυγδάλου (καβουρντισμένο)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

Απλώνουμε σε 2 ταψιά του φούρνου λαδόκολλα.

Τοποθετούμε τις σφολιάτες στα ταψιά.
Δεν καθυστερούμε την διαδικασία διότι αν ζεσταθεί η σφολιάτα δεν θα φουσκώσει σωστά.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε την σφολιάτα παντού και με ένα κόσκινο πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε τα φύλλα σφολιάτας με άλλο ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε ένα δεύτερο ταψί από πάνω έτσι ώστε να πιέζει τη σφολιάτα.

Τα ψήνουμε για 23-25 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα πριονωτό μαχαίρι τις κόβουμε 2 φορές κάθετα και 2 οριζόντια , έτσι ώστε να έχουμε 9 ομοιόμορφα κομμάτια.

Σε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 1’ με 2΄ λεπτά μέχρι να διαλυθεί.

Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο και σταδιακά ρίχνουμε το καυτό σιρόπι μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κεράσια για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις 3 κ.σ. ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν.

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το εσάνς βανίλιας για 2-3 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει (σαν σαντιγί) . Ομογενοποιούμε το ανθότυρο με την φουσκωμένη κρέμα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, με απαλές κινήσεις.

Βάζουμε σε ένα κορνέ την κρέμα και απλώνουμε μία στρώση σε ένα κομμάτι σφολιάτας. Βάζουμε με ένα κουτάλι κεράσια και μία στρώση φιλέ αμυγδάλου. Τοποθετούμε ένα κομμάτι σφολιάτας από πάνω και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τα υλικά της γέμισης. Τελειώνουμε με ένα τρίτο κομμάτι σφολιάτας, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Check Also

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

icookgreek.com Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια. Συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες χωρίς πατάτα. Υλικά  2 1/2 φλιτζάνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize