ΗΠΑ – Την επόμενη Τρίτη η δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ

Το έγγραφο της απόφασης που έλαβε η Βουλή των Κοινοτήτων μεταφέρθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολο από τους λεγόμενους διαχειριστές, οι οποίοι το παρέδωσαν στην ειδική επιτροπή υποδοχής της Γερουσίας

Στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε με κάθε επισημότητα το έγγραφο παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη για υπέρβαση εξουσίας και παρακώλυση των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά την έγκριση των δύο άρθρων από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Όπως έγινε γνωστό, η δίκη για την καθαίρεση ή όχι του Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είναι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που παραπέμπεται και κινδυνεύει με καθαίρεση.

Το έγγραφο της απόφασης που έλαβε η Βουλή των Κοινοτήτων μεταφέρθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολο από τους λεγόμενους διαχειριστές, οι οποίοι το παρέδωσαν στην ειδική επιτροπή υποδοχής της Γερουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, πρόεδρος της οποίας είναι η Νάνσι Πελόζι, κατέχουν οι Δημοκρατικοί, σε αντίθεση με τη Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί.

trump
Το έγγραφο της παραπομπής Τραμπ
trump_senate
Οι διαχειριστές που μετέφεραν την εντολή παραπομπής στη Γερουσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize