Ηλεκτρικά λεωφορεία και ζώνες χαμηλών εκπομπών οραματίζονται στο Ρέθυμνο του κοντινού μέλλοντος

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για ένα Ρέθυμνο ακόμη πιο φιλικό στη βιώσιμη κινητικότητα έχουν στα σκαριά το Μετσόβιο Πολτεχνείο σε συνεργασία με το Κρήτης και τοπικούς φορείς που συμμετέχουν σε διευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων θα γίνονται μετρήσεις ρύπανσης, θα καθοριστούν ζώνες χαμηλών εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου, όπως και θα ξεκινήσει η κυκλοφορία ηλεκτρικών λεωφορείων.

Ηλεκτρικά λεωφορεία και ζώνες χαμηλών εκπομπών οραματίζονται στο Ρέθυμνο του κοντινού μέλλοντος
Watch this video on YouTube.

Φανταστείτε το Ρέθυμνο με ηλεκτρικό λεωφορείο που δεν παράγει ρύπους, το καλοκαίρι να εξυπηρετεί τον τουρισμό στην παραλιακή λεωφόρο και τον χειμώνα την εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και σχέδιο για ζώνες με χαμηλή ρύπανση και ενίσχυση του περιπάτου, του ποδηλάτου και μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου. Αυτά είναι κάποια από όσα οραματίζεται ο Θάνος Βλαστός, καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Ρέθυμνο.

Ο Θεοχάρης Τσούτσος, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, τονίζει ότι επί του παρόντος οι μετρήσεις ρύπανσης στο Ρέθυμνο είναι μετά βίας μέσα στα όρια της ΕΕ, ενώ το καλοκαίρι ενδέχεται η κατάσταση να είναι πιο επιβαρυμένη.

Η δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη κινητικότητα ξεκίνησε με τον Ευθύμη Μπακογιάννη, καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου να εξηγεί ότι στόχος είναι οι τουριστικές περιοχές της Ευρώπης με το Ρέθυμνο ως εταίρο στο πρόγραμμα CIVITAS destinations, να έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize