Ιεράπετρα – “Σε πείσμα της Υπουργού τα κενά στα σχολεία του νομού Λασιθίου παραμένουν”

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Έπειτα και από την τελευταία φάση προσλήψεων αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου τα κενά συνεχίζουν να υπάρχουν, δυσκολεύοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αποτελεί φαρισαϊσμό από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για χαμένες ώρες τη στιγμή που δεν έχει καλύψει κενά τα οποία υπάρχουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.

Ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για τεμπέληδες εκπαιδευτικούς και η Υπουργός (που κόπτεται για τις χαμένες ώρες) για ακόμα μια φορά συλλαμβάνεται αδιάβαστη όταν ανακοινώνει ότι οι ώρες  που δουλεύουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι λιγότερες από το μέσο όρο στην ΕΕ, γεγονός που δεν ισχύει. Άραγε έχει μπει σε κόπο να διαβάσει την έκθεση του ΟΟΣΑ για τις μέρες λειτουργίας των σχολείων ανά χώρα, το ωράριο και τις αργίες ή ούτε αυτό έχει κάνει;

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει μέσα από τις δηλώσεις της στα ΜΜΕ να παραπληροφορεί τον κόσμο και να φροντίσει να καλύπτει όλα τα κενά από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων αν δεν θέλει να χάνονται διδακτικές ώρες.

Κενά ΠΥΣΠΕ Λασιθίου στις 3/2/2020
1.ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ0
2.ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΜΕΑΕ ΤΕ1
3.ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ1
4.ΠΕ 70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ11
5.ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ4
6.ΠΕ 11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ1
7.ΠΕ 11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΜΕΑΕ1
8.ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΜΕΑΕ ΤΕ1
9.ΠΕ 06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ0
10.ΠΕ 79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΜΕΑΕ1
11.ΠΕ 07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ1
12.ΠΕ 08 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ7

Ο φαρισαϊσμός και η παραπληροφόρηση έχουν τα όριά τους. Οι ελλείψεις των σχολείων μέχρι και σήμερα καταδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στα πραγματικά κενά άμεσα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γ. Πασπαράκης

Η Γενική Γραμματέας Σταυρούλα Δατσέρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize