Breaking News

Η συνταγή της ημέρας – Πανεύκολο σουφλέ τυριών με ζαμπόν

Μικροί και μεγάλοι λαχταρούν ένα θεϊκό και πεντανόστιμο σουφλέ τυριών με ζαμπόν και μπαχαρικά. Μία δοκιμή θα σας πείσει! Μία από τις πιο αγαπημένες γαλλικές συνταγές, που θα λατρέψετε όλοι στην οικογένεια.

Υλικά

100 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
100 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
50 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια βούτυρο
250 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε και το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα.

Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και προσθέτετε τα τυριά, το ζαμπόν και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι.

Σε άλλο μπολ προσθέτετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα. Αρχίζετε να προσθέτετε κουταλιά- κουταλιά τη μαρέγκα και το μείγμα τυριών στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο μπολ για σουφλέ ή σε ατομικά πυρίμαχα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18′-20′ περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize