Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Η συνταγή της ημέρας – Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας – Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο

Για τους λάτρεις της έθνικ κουζίνας, ο Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή: Noodles με γλυκόξινο κοτόπουλο…

Τα noodles αποτελούν βασικό στοιχείο της κουζίνας πολλών λαών, κυρίως των Κινέζων. Ο Πέτρος Συρίγος τα συνδυάζει με το γλυκόξινο κοτόπουλο στην πιο κλασική τους εκδοχή!

Υλικά

2 πακέτα noodles αυγού
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
100 γραμμάρια κόρν φλάουρ
1 αυγό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
½ κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
50 ml ξύδι λευκό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 μικρή κονσέρβα ανανά με το χυμό του
2 φρέσκο κρεμμυδάκι
Σουσάμι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζετε σε ένα μπολ με μια κουταλιά από το κορν φλάουρ, τη σόγια, το αυγό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

Κόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 1 κ.τ.σ ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, πιπεριές και ψιλοκομμένο σκόρδο. Όταν μαλακώσουν λίγο σβήνετε με το ξίδι, προσθέτετε το μέλι, την κέτσαπ και ανακατεύετε. Κόβουμε σε μικρό καρεδάκι τον ανανά και βάζετε και αυτόν στο τηγάνι, κρατάτε στην άκρη ζεστό.

Βάζετε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο που έχει μαριναριστεί και το περνάτε από κορν φλάουρ και τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζετε σε χαρτί και το βάζετε και αυτό στο τηγάνι.
Βράζετε τα noodles στον χρόνο που σας αναγράφει η συσκευασία και όταν είναι έτοιμα τα βάζετε στο τηγάνι και ανακατεύετε. Βάζετε στο πιάτο noodles, κοτόπουλο και γαρνίρετε με σουσάμι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize