Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η πόλη της Κρήτης που είναι… «πρωτεύουσα» στις νέες αντικειμενικές αξίες

Η πόλη της Κρήτης που είναι… «πρωτεύουσα» στις νέες αντικειμενικές αξίες

Αντικειμενικές τιμές «ρεκόρ» για την Κρήτη – Ποια περιοχή είναι πρώτη πανελλαδικά

Εκτός από την Κρήτη, μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται στα νησιά των Κυκλάδων με την Μύκονο να πρωταγωνιστεί.

Ανατροπές στον χάρτη της αγοράς των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Η μεγαλύτερη αύξηση 54% στις τιμές ζώνης γράφτηκε στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης όπου και υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Στην συγκεκριμένη περιοχή η κατώτερη τιμή από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έκανε άλμα στα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό. Ενώ εξίσου σημαντική αύξηση παρατηρείται και στα Χανιά φθάνοντας το 29%.

Μεγάλες αυξήσεις επίσης παρατηρούνται στα νησιά των Κυκλάδων με την Μύκονο να πρωταγωνιστεί. Μάλιστα εκεί η αύξηση φθάνει το  36% αφού από 2.350 ευρώ το τετραγωνικό έφθασε στα 3.200 ευρώ το τετραγωνικό.

Αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν την Κρήτη:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Νομός Λασιθίου : Δήμος Αγίου Νικολάου

Οικισμός Αγίου Νικολάου:

Παλαια Τιμή ζώνης (Κατώτερη) :650 €

Νέα τιμή ζώνης (Κατώτερη): 1.000€

Αύξηση:54%

Παλαία Τιμή ζώνης (Ανώτερη):1.650 €

Νέα τιμή ζώνης (Ανώτερη): 1850 €

Αύξηση:  12%

Νομός Χανίων : Δήμος Χανίων

Οικισμός Χανίων

Παλαιά Τιμή ζώνης (Κατώτερη) :850 €

Νέα τιμή ζώνης (Κατώτερη): 1.1000€

Αύξηση: 29%

ΠαλαιάΤιμή ζώνης (Ανώτερη):1.850 €

Νέα τιμή ζώνης (Ανώτερη): 1850 €

Αύξηση:  0%

Ο νέος χάρτης των αντικειμενικών – Που ανεβαίνουν, που μειώνονται, που μένουν σταθερές οι τιμές ζώνης

Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην Μαλακάσα. σύμφωνα με tanea,  όπου η ανώτερη τιμή από 700 ευρώ το τετραγωνικό ανεβαίνει στα 900 ευρώ το τετραγωνικό, ακολουθεί το Πέραμα με αύξηση 25% με την κατώτερη τιμή ζώνης από 600 ευρώ το τετραγωνικό να αυξάνεται στα 750 ευρώ το τετραγωνικό και η Νέα Πέραμος με αύξηση 23% όπου η κατώτερη τιμή ζώνης από 650 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ανέβηκε στα 800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στις λεγόμενες φθηνές περιοχές που καταγράφουν αύξηση περιλαμβάνονται η Κερατέα με αύξηση 20%, το Ιλιον, ο Βύρωνας, ο Ωρωπός, ο Ασπρόπυργος.

Η ακριβότερη περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι η Ηρώδου Αττικού όπου η αντικειμενική αξία ανέβηκε στις 9.000 ευρώ το τετραγωνικό από 8.500 ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί ο Λαιμός Βουλιαγμένης με 8.900 ευρώ από 8.800 ευρώ το τετραγωνικό.

Στο Κολωνάκι η ανώτερη τιμή ζώνης έκανε άλμα 21% καθώς από 7.000 ευρώ το τετραγωνικό αυξήθηκε στα 8.450 ευρώ το τετραγωνικό.

Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου οι τιμές παραμένουν σταθερές ενώ στα ακριβά προάστια όπως Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη και Κηφισιά οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν ακολουθώντας τις τιμές της αγοράς οι οποίες κατέρρευσαν στα χρόνια της κρίσης.

Στη Θεσσαλονίκη η ακριβότερη περιοχή εντοπίζεται στο πρώτο διαμέρισμα με τιμή ζώνης 4.850 ευρώ από 4.600 ευρώ το τετραγωνικό σήμερα. Σε πολλές περιοχές στη συμπρωτεύουσα παρατηρείται μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Check Also

Κρήτη – Δεν έγινε προσφυγή για τις τσουχτερές αντικειμενικές αξίες

anatolh.com «Δεν στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον από το Δήμο Αγίου Νικολάου ώστε να νομιμοποιείται για να …

Σχόλια

Font Resize