Αρχική / STYLE / FreeTime / Η παραλία δίπλα στο Ρέθυμνο που φιλοξενεί… φώκιες Monachus monachus!

Η παραλία δίπλα στο Ρέθυμνο που φιλοξενεί… φώκιες Monachus monachus!

Μια παραλία αρκετά κοντά στο Ρέθυμνο, που σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο, πεντακάθαρα βαθιά νερά και προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους που σχηματίζουν μεγάλες σπηλιές, είναι η παραλία της Κιτρένωσης, γνωστή ως Σπηλιές ή αλλιώς Του Μαλιού το Ρυάκι. 

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή τοποθεσία, κάπως άγνωστη για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων του Ρεθύμνου, αλλά μοναδική για τα λίγο πιο δραστήρια άτομα. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μια καντίνα που εξυπηρετεί τους επισκέπτες της.

Η παραλία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου, στην περιοχή του Λατζιμά, ενώ η πρόσβαση για τις Σπηλιές βρίσκεται ακριβώς πάνω στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Όσοι πηγαίνουν συστηματικά στου Μαλιού το Ρυάκι, επιθυμούν να ανέβουν πάνω από τις σπηλιές για να βουτήξουν από ψηλά. Άλλωστε, χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι Σπηλιές όπου εκεί βρίσκει καταφύγιο η μεσογειακή φώκια Monachus monachus!

Ο κόλπος που σχηματίζεται λόγω των σπηλιών, καθιστά την παραλία ιδανική για τις ημέρες που έχει ανέμους, αφού δεν επηρεάζει τους λουόμενους.  Παρόλο που η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, ο κόσμος που καθημερινά την επισκέπτεται, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, είναι ήδη αρκετός για να καλύψει την έκταση της ακτής.

Αξίζει να την επισκεφθείτε και να ευχαριστηθείτε τα καταγάλανα και καθαρά νερά της!

 

 

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Το Ρέθυμνο ανάμεσα στα 10 ξενοδοχεία της Κρήτης στη λίστα των trivago Awards 2019 με τα 60 καλύτερα!

Έξι ελληνικά ξενοδοχεία, ανάμεσά τους και ένα στο Ζαρό, είναι ανάμεσα στους νικητές των trivago …

Σχόλια

Font Resize