Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / SciTech / Η NASA προσπαθεί να κρατήσει ζωντανά τα Voyager

Η NASA προσπαθεί να κρατήσει ζωντανά τα Voyager

Μετά από τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας

Τα Voyager 1 και 2 της NASA βρίσκονται εκτεθειμένα στις συνθήκες του διαστήματος εδώ και 42 χρόνια και ταξιδεύουν στα βάθη του διαστήματος έχοντας βγει πλέον από την ηλιόσφαιρα. Πλέον οι γεννήτριες τους είναι 40% λιγότερο ισχυρές από τότε που εκτοξεύτηκαν, παράγοντας ολοένα και λιγότερο ενέργεια με τον καιρό και αναγκάζοντας τις ομάδες εδάφους να απενεργοποιήσουν διάφορα τμήματά τους για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ομάδα του Voyager 2 αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το CRS, ένα βασικό όργανο το οποίο ανιχνεύει ταχέως κινούμενα σωματίδια και ήταν υπεύθυνο για να καταλάβουμε πότε το σκάφος βγήκε από την ηλιόσφαιρα και πέρασε στο διαστρικό διάστημα.

Είναι εκπληκτικό πως τα όργανα των Voyagers αποδείχτηκαν τόσο ανθεκτικά. Είμαστε περήφανοι που άντεξαν τη δοκιμή του χρόνου. Ο μεγάλος χρόνος ζωής των σκαφών σημαίνει πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με σενάρια που δεν πιστεύαμε πως θα συναντήσουμε. Θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε κάθε επιλογή που έχουμε για να συνεχίσουν τα Voyagers να προσφέρουν στην επιστήμη. – Suzanne Dodd, Voyager Project Manager

Να σημειώσουμε πως το Voyager 2 ενεργοποίησε επιτυχώς τους κινητήρες διόρθωσης τροχιάς του στις 8 Ιουλίου. Η τελευταία φορά που τους είχε ενεργοποιήσει ήταν όταν πέρασε από τον Ποσειδώνα το 1989.

Check Also

Αντώνης Κονταράτος – Ο Έλληνας της NASA που έσωσε τους αστροναύτες της αποστολής «Apollo 13»

ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Έλληνας επιστήμονας συμμετείχε στo team του ιστορικού προγράμματος Απόλλων που έστειλε τους πρώτους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize