Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την επέκταση 4 κλαδικών συμβάσεων

Η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την επέκταση 4 κλαδικών συμβάσεων

Παρόντες τη στιγμή που η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε τις υπουργικές αποφάσεις ήταν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σημειώνεται πως με την υπογραφή των τεσσάρων υπουργικών αποφάσεων κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των:

– Τραπεζών

– Ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων

– Γραφείων ταξιδίων και τουρισμού

– Πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.

Οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.

Το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνει στην ανάρτησή της η κα Αχτσιόγλου, συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως, θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, είναι γεγονός και θα συμβάλει στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.

«Μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης προς τον κόσμο της εργασίας έγινε πράξη, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και τη συλλογική διεκδίκησή τους για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας. Η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μία τυπική διαδικασία, αλλά η ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» καταλήγει η υπουργός Εργασίας στην ανάρτησή της.

Check Also

Επιδότηση εισφορών 80% για νέους εργαζόμενους – Πότε θα καταβληθεί η 13η σύνταξη

altsantiri.gr «Το κράτος θα επιδοτεί κατά 80% την εισφορά και του εργαζομένου και του εργοδότη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize