Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Η απάντηση των Πρυτανικών αρχών για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά

Η απάντηση των Πρυτανικών αρχών για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά

Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και μη μέσων μαζικής ενημέρωσης που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου Κρήτης την Κυριακή 23.9.2018,

και οφείλοντας να διασφαλίσουμε την ορθή ενημέρωση των πολιτών, σας παραθέτουμε παρακάτω την απάντηση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στον λογαριασμό αλληλεγγύης που το ΠΚ άνοιξε στις 25/10 για την ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 25.618,91 ευρώ το οποίο την Δευτέρα, 8/10, θα μοιραστεί ισόποσα στους φοιτητές που διέμεναν στις εστίες την ημέρα της πυρκαγιάς και οι οποίοι αναγκάστηκαν να διαφύγουν χωρίς τα πράγματά τους. Το ΠΚ αποφάσισε ο λογαριασμός αυτός να παραμείνει ενεργός έως και σήμερα, για μία επιπλέον εβδομάδα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, προς όφελος των φοιτητών καθώς οι δωρεές συνέχιζαν να κατατίθενται καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, διπλασιάζοντας έτσι το ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και τους φίλους του ΠΚ για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 2.000 ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας σε όλους τους φοιτητές που έχουν πληγεί, το ΠΚ με την νομική του υπηρεσία συνέδραμε με την άμεση σύνταξη και αποστολή σχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την απόδοση του ποσού στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, η ΚΥΑ έχει προωθηθεί για υπογραφή με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Την ίδια ημέρα της δημοσίευσης του ΦΕΚ, το ΠΚ θα προχωρήσει με την ενταλματοποίηση και πληρωμή προς τους δικαιούχους. Συγχρόνως, η υπηρεσία φοιτητικής μέριμνας του ΠΚ έχει  παράσχει στην υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί ώστε να καταβληθεί στους φοιτητές και το χρηματικό βοήθημα του Δήμου.

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης

praksi apofasi prytanikon arxon panepistimiou kritis oikonomiki enisxysi pligentes foitites

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize