Αρχική / FreeTime / Η Αλινέα από το Ρέθυμνο συμβουλεύει αυτή τη φορά τους… άνδρες! – Ποια είναι η πραγματική πρόκληση

Η Αλινέα από το Ρέθυμνο συμβουλεύει αυτή τη φορά τους… άνδρες! – Ποια είναι η πραγματική πρόκληση

Η πρόκληση για τους άνδρες

Πριν από μερικούς μήνες είχα μια συνομιλία με έναν άνδρα, ήταν ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, μόλις είχαμε γνωριστεί και ενδιαφερόταν να μάθει τι κάνω και έπειτα του είπα για την πνευματική δουλειά που κάνω για τις γυναίκες. Παρόλο που δεν κατάλαβε πραγματικά τι κάνω, στη συνέχεια ανταποκρίθηκε με αληθινή ανησυχία και μια πενιχρή αγωνία, ότι εμείς οι άνδρες, έχουμε ανάγκη επίσης πάρα πολύ να βρούμε τους εαυτούς μας, όχι μόνο οι γυναίκες.

Ο ίδιος άνδρας συνάντησε μια γυναίκα, κάθε φορά που ήταν μαζί της, ένιωθε ένα επίπεδο ειρήνης που δεν είχε ξαναζήσει, το αισθανόταν στο σώμα του, δεν ήταν μόνο συναισθηματικό, ήταν ακόμα και κυτταρικό.

Βαθιά μέσα του, ήξερε ότι αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να τον οδηγήσει πίσω στο “σπίτι”, αυτή γνώριζε ήδη το μονοπάτι που αυτός είχε ξεχάσει από καιρό.

Αλλά όποτε ήταν μαζί της, έχασε τον εαυτό του, την ιδέα του εαυτού του, ό, τι είχε φτιάξει ως εικόνα και όλη η δύναμη γύρω από αυτήν, κατέρρευσε στην παρουσία της, όπως ένας πύργος φτιαγμένος από άμμο.

Ήταν απόλυτα συνειδητός για τη δύναμή της και το φως της πάνω του, αλλά αυτός ο άντρας δεν ήξερε πώς να παραδίδεται,  και η ανάγκη του να νιώθει τα ηνία στα χέρια του, όχι μόνο πάνω σε καταστάσεις αλλά και πάνω στα ίδια του τα συναισθήματά του, χωρίς καν να το πάρει χαμπάρι, τον είχε ήδη γεμίσει με φόβο. Ωστόσο, αυτός ο άντρας που αρχικά ένιωσε έλξη για αυτή η γυναίκα, τώρα την φοβόταν τόσο πολύ που ο φόβος του κέρδισε την καρδιά του, επειδή το εγώ του ήταν υπερβολικά ανώτερο για να παραδοθεί…

Αυτού του είδους οι άνδρες, πάντα νιώθουν έλξη για τις δυνατές γυναίκες, αλλά σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να παίξουν το παιχνίδι.

Τίποτα δεν είναι δυνατό στην αγάπη χωρίς θάνατο, κάθε είδους αγάπη, ακόμη και αν μιλάμε για την αγάπη προς τον εαυτό μας , απαιτεί κάποιες δόσεις θανάτου.

Αυτή είναι η πρόκληση για τους άνδρες και πάντα ήταν, να παραδίνονται.

Οι θηλυκές ποιότητες μιας γυναίκας, όταν διοχετεύονται  με τον σωστό τρόπο, είναι σαν ένα ελιξίριο θεότητας για έναν άντρα, διότι μέσα από την αγάπη της, τον ανοίγει και μέσω της αγάπης του  γι’ αυτήν μαθαίνει να παραδίδεται. Αυτή είναι μια αλχημιστική διαδικασία, η οποία γίνεται μόνο μέσω της  αγάπης. Δυστυχώς σπάνια βλέπουμε απλώς να συμβαίνει αυτό χωρίς επαναλαμβανόμενα δράματα και συγκρούσεις.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες λειτουργούσαν με λάθος προγραμματισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι άνδρες έκαναν ακριβώς  το ίδιο ως αποτέλεσμα των μοτίβων που κληρονόμησαν από τους αρσενικούς προγόνους τους και τον αρνητικό ρόλο που η πατριαρχία έπαιξε κατά τους προηγούμενους αιώνες. Υπάρχουν άντρες που αισθάνονται πραγματικά άνετα και βολεμένα  με αυτή την κατάσταση και την τροφοδοτούν με κάθε τρόπο που μπορούν, αλλά πραγματικά πιστεύω και είδα ότι υπάρχουν και άντρες που λαχταρούν να είναι ο εαυτός τους με όλες τις ατέλειες και τις υποτιθέμενες αδυναμίες και νιώθουν να ασφυκτιούν πραγματικά με αυτή την κατάσταση, καθώς δυσκολεύονται να εδραιώσουν βαθιά σχέση οικειότητας με τον εαυτό τους και τις συντρόφους τους.

Υπάρχει ένα τόσο λάθος συναισθηματικό και διανοητικό αποτύπωμα μέσα στους άντρες  για λέξεις και ιδιότητες όπως η απαλότητα, η ευαισθησία, το αγκάλιασμα, η παράδοση, που έχασαν την ομορφιά και τους θησαυρούς που έρχονται όταν επιτρέπουν να «σπάσει η καρδιά τους» , γιατί έτσι έρχεται το άνοιγμα της καρδιάς.

Καθώς οι γυναίκες συγκεντρώνονται σε κύκλους και ενδυναμώνουν την γυναικεία αδελφότητα, οι άνδρες πρέπει να υποστηρίξουν τον νέο άντρα και μέσω των δικών τους κύκλων. Κατά την άποψή μου, η ανδρική αδελφότητα είναι ένα ανεξερεύνητο πεδίο για τους άνδρες, τουλάχιστον στη δυτική κοινωνία, αλλά όχι μόνο για να πω την αλήθεια, για τον λόγο αυτό: Μέσα στους κύκλους των ανδρών παρατηρείται κυρίως μια έκθεση της εξουσίας και της υπεροχής, της οποίας λείπει ένα ουσιαστικό στοιχείο, αυτό της  θηλυκότητας, ως μια κατάσταση ανοιχτότητας και ευπάθειας. Σπάνια έχω δει άντρες να λυγίζουν ο ένας πάνω τον ώμο του άλλου, να μοιράζονται στιγμές ντροπής και χαμένης αξιοπρέπειας, να ξεστομίζουν τα λάθη τους και τις αδυναμίες τους, τους φόβους τους και τα παιδικά τους όνειρα και όσο κρατούν αυτά τα μέρη του εαυτού τους κλειδωμένα, προστατευμένα και ανήκουστα, καμία θεραπεία και καμία αλλαγή δεν είναι δυνατή. Όλοι έχουμε πληγές, αλλά όσο δεν τις αντιμετωπίζουμε, τις ξερνάμε πάνω στους ανθρώπους γύρω μας και συνήθως στους ανθρώπους που δημιουργούμε τις πιο οικείες σχέσεις.

Οι άνδρες είναι σίγουρα ευλογημένοι με τα αρσενικά χαρακτηριστικά τους, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αυτές οι ιδιότητες δεν συνδυάζονται αρμονικά με τις αντίθετες θηλυκές ιδιότητες, δεν θα μπορέσουν να βιώσουν τον εαυτό τους σε ενότητα και δεν θα βρουν την αρμονία και την εκπλήρωση που επιδιώκουν να δημιουργήσουν με τις γυναίκες. Υπάρχει ο σωστός χρόνος να είστε ισχυροί και υπάρχει ο σωστός χρόνος να αγκαλιάσετε την ευπάθεια. Υπάρχει ο σωστός χρόνος για δράση και υπάρχει ο χρόνος για επιβράδυνση. Όταν πρόκειται για την αγάπη, να είστε έτοιμοι να παραδοθείτε, ακόμα κι αν είναι για χάρη της αγάπης προς τον εαυτό σας ή της αγάπης σας για μια γυναίκα.

Αυτή είναι η πρόκληση για τους άνδρες και εξακολουθεί να είναι, η παράδοση του εαυτού τους.

Με Αγάπη

Αλινέα

Check Also

Ρέθυμνο – Διατηρητέος ο Κώστας Λαγουδάκης – Ποιοι υποστράτηγοι παραμένουν, ποιοι αποστρατεύονται – Όλα τα ονόματα

iefimerida.gr Συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛΑΣ και έκρινε τους υποστράτηγους Συνεχίζονται οι κρίσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize