Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / H «άγνωστη» ιστορία της Φιλικής Εταιρείας στη «Μηχανή του Χρόνου»

H «άγνωστη» ιστορία της Φιλικής Εταιρείας στη «Μηχανή του Χρόνου»

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέσα από τον φακό του COSMOTE HISTORY

9 Μαρτίου 2018

Η σειρά «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY την Τετάρτη 14/3 στις 21.00, με την παρουσίαση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τοποθετημένο στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, το εν λόγω πανεπιστήμιο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική και πνευματική ζωή της περιοχής, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα των Βαλκανίων.

Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, με νέα επεισόδια. Μέσα από αυτά, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50.

Στο ολοκαίνουργιο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» ταξιδεύουμε, παρέα με τον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στην όμορφη πόλη της Ηπείρου και ανακαλύπτουμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το οποίο διαφυλάσσει την ιστορία του ασημιού και των τεχνιτών του (Σάββατο 10/3,19.00).

Την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 20.00 η σειρά «Οδός Ελλήνων» επιστρέφει με νέο επεισόδιο, στο οποίο σκιαγραφείται το πορτρέτο του Κωστή Παλαμά, του εθνικού μας ποιητή που ονειρεύτηκε μια Ελλάδα «ανοιχτή» και οικουμενική. Την ίδια ημέρα στις 21.00, στα πλαίσια του μηνιαίου αφιερώματος «Επανάσταση 1821», δεν χάνουμε το ντοκιμαντέρ «Περί αρετής και ανδρείας» για τον Γιάννη Μακρυγιάννη, μια από τις αγνότερες μορφές της Επανάστασης του 1821.

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι στην Ελλάδα, με νέα επεισόδια. Με στάση στον Μαραθώνα, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου φτιάχνει πιάτα με μάραθο, φυτό από το οποίο πήρε το όνομά της η περιοχή (Σάββατο 10/3, 18.00).Τελικός προορισμός της εβδομάδας είναι η Θεσσαλονίκη, όπου ο σεφ επιστρέφει στα θρανία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (Τρίτη 13/3, 18.00).

ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Watch this video on YouTube.

 

H «άγνωστη» ιστορία της Φιλικής Εταιρείας στη «Μηχανή του Χρόνου»

9 Μαρτίου 2018

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα τη γνωστή, αλλά και την «άγνωστη» ιστορία της Φιλικής Εταιρείας, της μυστικής οργάνωσης που άναψε τη σπίθα του Αγώνα για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό (Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 21.00).

Η εκπομπή ακολουθεί την πορεία των εμπόρων, Νικολάου Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθου και Αθανασίου Τσακάλωφ, που πρωτοσυναντήθηκαν το 1814 στην Οδησσό και έμελλε να γίνουν οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας. Από το αρχικό όραμα των τριών αυτών ανδρών για την απελευθέρωση του γένους, χωρίς τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων, μέχρι τη γιγάντωση της οργάνωσης, αλλά και τις εκκαθαρίσεις κορυφαίων στελεχών, η «Μηχανή του Χρόνου» διερευνά την ένδοξη, αλλά και τη «σκοτεινή» πλευρά της ιστορίας της Φιλικής Εταιρείας.

Η εκπομπή δίνει, επίσης, απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στη δημιουργία των ιδιαίτερων συμβόλων, των μυστικών κωδίκων και του κρυπτογραφημένου αλφάβητου της Φιλικής Εταιρείας και φέρνει στο φως τις λεπτομέρειες πίσω από την τελετή μύησης και τον όρκο των μελών της.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17:00, στο COSMOTE HISTORY.

Μηχανή του Χρόνου | Φιλική Εταιρεία – H άγνωστη δράση της.

Watch this video on YouTube.

 

 

Check Also

Βγαίνει στο σφυρί μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

news247.gr Χωρίς να έχει καταφέρει να παρουσιάσει κέρδη ούτε μία μία χρονιά από τότε που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize