Γυναίκα μένει σε κλούβα, στον “αέρα” η μεταφορά των Ρομά

Υπό άθλιες συνθήκες διαμένει μια Ρομά έξω από το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου σε μια εγκαταλελειμμένη κλούβα.Κι αυτό σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων γιατί δεν υπάρχει χώρος στον καταυλισμό.

Πρόκειται για χήρα περίπου 55 ετών που ήρθε απο την Αθήνα πριν απο 5 χρόνια .Οι φωτογραφίες είναι από το εσωτερικό της κλούβας που έχει μετατραπεί σε…νοικοκυριό.

 

“Ναυάγιο” στην προσπάθεια μετεγκατάστασης

Εν τω μεταξύ “ναυάγιο” υπήρξε στην προσπάθεια μετεγκατάστασης των Ρομά σε έκταση. Πρόκειται για μια έκταση 32 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 10 στρέμματα είναι δημοτικής έκτασης, μια ανάσα από το κλειστό Γυμναστήριο στα 2 Αοράκια, η οποία μάλιστα είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σχεδιασμού και πριν από 15χρόνια.

Αν και υλοποιήθηκαν οι αναγκαίες υποδομές, αυτές εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, καθώς ο όλος σχεδιασμός τινάχθηκε στον αέρα, όπως και σήμερα.

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ
Watch this video on YouTube.

Το δικό τους μήνυμα προς τη Λότζια στέλνουν οικογένειες των Ρομά οι οποίες εκπροσωπούνται από τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων, με τον ίδιο να περιγράφει τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό.

 

Σύντομα στον αέρα διαγωνισμός

Σύμφωνα με την Στέλλα Αρχοντάκη, σύντομα θα βγει στον αέρα η προκήρυξη διαγωνισμού για την αναζήτηση έκτασης 80 περίπου στρεμμάτων.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν εξευρεθεί οι απαραίτητοι πόροι για το σκοπό αυτό, με τη Λότζια να εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή τη κατεύθυνση.

 

Γυναίκα μένει σε κλούβα

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρή, 1.500 άνθρωποι εκ των οποίων τα 300 είναι παιδιά διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό.

ΡεπορτάζΓεωργία Μακάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize