Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Γρήγορη νηστίσιμη μηλόπιτα!!

Γρήγορη νηστίσιμη μηλόπιτα!!

Νηστίσιμη, εύκολη και απολαυστική μηλόπιτα!

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπορέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη γέμιση

Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.

Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.

Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.

Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.

Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Αναμειγνύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα των μήλων μας.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη μηλόπιτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τοποθετούμε κουταλιές κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι μας, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα των μήλων μας να πάει παντού και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.

Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φόρμα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Check Also

Νάτσος με τσένταρ σως

akispetretzikis.com Μια συνταγή που όλοι θα λατρέψετε και θα θέλετε να ξανά φτιάξετε!! Για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize