Γνωστά-άγνωστα μνημεία στη Μπιενάλε στο Ρέθυμνο

Την ανάδειξη του κρυμμένου πολιτιστικού πλούτου των χωρών της Μεσογείου έχει ως στόχο μπιενάλε αρχιτεκτονικής που φιλοξενείται και στο Ρέθυμνο. Διακεκριμένοι μηχανικοί από την Ευρώπη σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων και την ΚΕΔΗ Ρεθύμνου θα φέρουν στην επιφάνεια τα υπόγεια και υποβρύχια μνημεία, όπως και το εσωτερικό των γνωστών-άγνωστων τελικά μνημείων.

Γνωστά-άγνωστα μνημεία στη Μπιενάλε στο Ρέθυμνο
Watch this video on YouTube.

Ο Μάριο Μάγιο, εκπρόσωπος της μπιενάλε αρχιτεκτονικής, εξηγεί το πόσο σημαντικό είναι να διαφυλαχθεί ο πολιτιστικός πλούτος των χωρών της Μεσογείου. Να αναστηλωθούν και να αναδειχθούν τα μνημεία. Οι φετινές εργασίες της μπιενάλε, εκτός από το Ρέθυμνο, ενέχουν στο προγράμμά τους και την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λευκωσία στην Κύπρο, την Κατάνια της Ιταλίας, την Τύνιδα της Τυνησίας και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Εταίρος στο Ρεθύμνο είναι η εφορεία αρχαιοτήτων, με την προϊσταμένη, Αναστασία Τζιγκουνάκη, να αναλαμβάνει και την ξενάγηση των συνέδρων στη Φορτέτζα και στα διάσπαρτα “κρυμμένα” μνημεία στην παλιά πόλη, όπως πχ το Νερατζέ Τζαμί που στο εσωτερικό του κρύβει ενετικά στοιχεία.

Από πλευράς δήμου Ρεθύμνου, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη, τόνισε ότι θα παραμείνει στενή η συνεργασία των φορέων στην κατεύθυνση της προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize