Breaking News

Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα

Συστατικά

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 580 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 27 σαβαγιάρ
  • 10 γρ. κακάο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ και καλύπτουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε τα 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε στύψει καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως.
  • Βάζουμε στο κατσαρολάκι και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σουρώνουμε την κομπόστα και κρατάμε το σιρόπι σε ένα μπολ. Βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα 10x35 εκ.
  • Βουτάμε 9 σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε στη βάση της φόρμας. Ιδανικά τα σαβαγιάρ πρέπει να είναι 10 εκ. για να χωρέσουν ακριβώς στη φόρμα.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω και το 1/3 από τα ροδάκινα κομμένα σε μικρά κυβάκια. Καλύπτουμε με άλλα 9 σαβαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει στο σιρόπι, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, άλλο 1/3 από τα ροδάκινα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε σιροπιάσει.
Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα Επ. 29 | Kitchen Lab TV
Watch this video on YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize