Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Γλυκό ψυγείου με φράουλες

Γλυκό ψυγείου με φράουλες

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες και λευκή κρέμα. Εντυπωσιακό ιδιαίτερο και σιροπιαστό λευκό κέικ με φράουλες που θα σας πάρει το μυαλό

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά γλυκού κοφτό μπέικιν

2 πρέζες αλάτι

125 γραμμάρια Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλιτζάνι ζάχαρη

5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)

Για το σιρόπι

1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμμάρια )

1 κουτί εβαπορέ (400 γραμμάρια )

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light

Για το γαρνίρισμα

1½ φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

200 γραμμάρια μικρές φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)

λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες, με το ιδιαίτερο σιρόπι, όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο θα γίνει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34χ22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για  2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα. Ένα- ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ κάθε φορά ώστε να πίνει το μείγμα κάθε αυγό που προσθέτουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ χειρός και λίγο-λίγο σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με ο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30΄στη μεσαία σχάρα. Αφού βγει το παντεσπάνι από το φούρνο όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού. Αφήνουμε να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο, να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.

Αφού κυρώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Το γλυκό ψυγείου θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο. Σερβίρεται παντα παγωμένο και είναι καλύτερο πάντα την επόμενη ημέρα.

Για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.

Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ολόκληρες μικρές φράουλες. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ή περισσότερες ώρες.

Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

Μυστικά

Μετράμε όλα τα υλικά με τα φλιτζάνια δοσομετρητές.

Check Also

Τι «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση στα Καμίνια

newsbomb.gr Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize