Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατί πωλούνται μετοχές των Jumbo;

Γιατί πωλούνται μετοχές των Jumbo;

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η απόφαση του μεγαλομετόχου των Jumbo να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών που έχει στην κατοχή του. Μετά από αυτή την εξέλιξη η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά 4,06%. Ο πρόεδρος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, θα πουλήσει το 3,5% της Jumbo (4,8 εκατ. μετοχές), μέσω της διαδικασίας του book-building. Η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 14,95 και 15,20 ευρώ, ενώ η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διακανονιστεί στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος της Jumbo A. Βακάκης αναμένεται να προβεί στην πώληση με discount περί το 5-6,56% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της χθεσινής συνεδρίασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ποσοστό του κ. Βακάκη θα μειωθεί στο 23,22%, από 26,72% σήμερα.

Σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο των αναλυτών, η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην αγορά, δεδομένου του «ειδικού βάρους» που έχει ο κ. Βακάκης στη διοίκηση της εισηγμένης.

Τι έγινε γνωστό στις 12.00 το μεσημέρι

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι διατέθηκε το 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo (ΜΠΕΛΑ) μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ο βασικός μέτοχος και ισχυρός άνδρας κ. Απ. Βακάκης. Το βιβλίο προσφορών έτρεξε χθες η Citigroup και η προσφορά καλύφθηκε από ξένους πελάτες της. Η τιμή της διάθεσης διαμορφώθηκε στα 14,95 ευρώ.

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Φόβοι για «λουκέτα» από Σεπτέμβριο στην αγορά του Ρεθύμνου

parapolitikakritis.grΕκφράζονται φόβοι ότι καινούργια «λουκέτα» αναμένονται στην αγορά του Ρεθύμνου από το Σεπτέμβριο. Ο Ιούλιος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *