Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γιάννης Κεφαλογιάννης – Πότε αναμένεται το Υπουργείο να προχωρήσει το Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Κρήτης;

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Πότε αναμένεται το Υπουργείο να προχωρήσει το Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Κρήτης;

Σφοδρή κριτική για την καθυστέρηση αναφορικά με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΠΠΧΣΑΑ) της Κρήτης, εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη. Ο κ. Κεφαλογιάννης αναδεικνύει την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία υπογραφής και δημοσίευσης του πλαισίου στο Πρόγραμμα «Διαύγεια», και τονίζει πως αποτελεί ένα κομβικό ζήτημα για την αναπτυξιακή ώθηση του νησιού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού είναι η ύπαρξη μιας χωροταξικής οργάνωσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2013 όλοι οι φορείς της Κρήτης συνεργαστήκαμε με σκοπό τη συγκρότηση μιας πρότασης Χωροταξικού Σχεδιασμού για την Κρήτη. Κυρία στόχευση υπήρξε η άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων του νησιού και η ισόρροπη ανάπτυξή του. Εξειδικεύσαμε το πλαίσιο, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και πετύχαμε μια ουσιαστική συμφωνία για τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τους βασικούς αναπτυξιακούς άξονες.

Σήμερα, μετά από σχεδόν μια πενταετία, παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση αναφορικά με την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής αναπτυξιακής διαδικασίας. Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία  υπογραφής και δημοσίευσης του Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΠΠΧΣΑΑ) της Κρήτης στο Πρόγραμμα «Διαύγεια».

Επειδή αποτελεί ζητούμενο να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι στις αναπτυξιακές επιλογές που θα προκρίνουμε ως Περιφέρεια, έτσι ώστε αφενός να δεσμεύσουμε τους εαυτούς μας απέναντι στην κοινωνία και αφετέρου να μπορούμε να ελέγχουμε ο καθένας από τη θέση του, ανά πάσα στιγμή, το βαθμό υλοποίησης τους.

Επειδή ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί τόσο στο περιφερειακό πρόγραμμα 2014 -2020 καθώς και τα λοιπά επιχειρησιακά προγράμματα, είτε αυτά είναι τομεακά είτε π.χ. διασυνοριακά και η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί φορείς παρακολουθούν με ανησυχία την καθυστέρηση που παρατηρείται.

 

Επειδή γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξ’ αίτιας της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και πρόσφατα δεσμευτήκατε δημόσια για την άμεση ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Ερωτάσθε:

Ποτέ αναμένεται το Υπουργείο να προχωρήσει τη διαδικασία υπογραφής και δημοσίευσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΠΠΧΣΑΑ) της Κρήτης στο Πρόγραμμα «Διαύγεια»;

 

Check Also

Μητσοτάκης στο υπ. Μεταφορών – Πιο συχνά δρομολόγια στο Μετρό – Κίνητρα για αγορά κράνους

Πιο πυκνά δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ) αποτελεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize