Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Γιάννης Κεφαλογιάννης καλεί Κώστα Γαβρόγλου – Ένταξη αστυνομικών & πυροσβεστικών σχολών στο 3ο πεδίο – Επιστολή ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνου

Γιάννης Κεφαλογιάννης καλεί Κώστα Γαβρόγλου – Ένταξη αστυνομικών & πυροσβεστικών σχολών στο 3ο πεδίο – Επιστολή ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνου

Την επιστολή του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ρεθύμνου κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, αξιοποιώντας τη διαδικασία των Κοινοβουλευτικών Αναφορών.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής κατέθεσε την επιστολή προς τον  Υπουργό Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, ζητώντας να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές της χώρας, οι υποψήφιοι  του 3ου επιστημονικού πεδίου.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, οι συγκεκριμένοι μαθητές για να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στις αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές της χώρας, πρέπει εκτός από τα τέσσερα μαθήματα, να επιλέξουν και να εξεταστούν πανελλαδικά και σε  πέμπτο  μάθημα, τα Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή βαρύτητας 1,3, όταν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, ανεξάρτητα της κατεύθυνσης και της ομάδας προσανατολισμού τους, μπορούν να τις δηλώσουν χωρίς να εξεταστούν σε επιπλέον μάθημα.

Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι το 3ο επιστημονικό πεδίο έχει  τις λιγότερες σχολές γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει άμεσα να αρθεί η εν λόγω αδικία για τους υποψηφίους του 3ού πεδίου.

 

 

Check Also

Κρήτη – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 73χρονου – Η φωτιά είχε επεισοδιακή κατάληξη

neakriti.gr «Έκρυβε» απρόοπτα η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από την πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize