Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Γιαννιώτικη κοτόπιτα σε τραγανή σφολιάτα

Γιαννιώτικη κοτόπιτα σε τραγανή σφολιάτα

Κοτόπιτα φανταστική που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο με τη νοστιμιά της!

 

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

2 φλυτζάνια αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γραμμάρια φρέσκο γάλα

φρέσκο πιπέρι

αλάτι

1 αυγό

λίγο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 6-7’. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί για 5’. Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η κρέμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Λαδώνουμε πυρίμαχο μακρόστενο ή οβάλ σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο και κόβουμε τη σφολιάτα στο μέγεθος του  ταψιού. Κρατάμε τα περισσεύματα. Χαράζουμε μικρές χαρακιές στη σφολιάτα  ώστε να αναπνέει η πίτα και να εξατμίζονται οι υδρατμοί. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε στο χείλος του ταψιού. Κάνουμε διάφορα σχήματα με τα περισσεύματα και τα κολλάμε με λίγο νερό στην επιφάνεια. Ψήνουμε για  20’ στους 200°C, χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά. Η πίτα αυτή σερβίρεται με κουτάλα, δεν κόβεται σε κομμάτια, γιατί η γέμισή της είναι κρέμα.

TIP
Οι χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας επιτρέπει στα υλικά της γέμισης να αναπνεύσουν. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια θρυμματιστή, τραγανή και καλοψημένη σφολιάτα.

Check Also

Σαλάτα με κινόα και Superfoods

www.argiro.gr Σαλάτα κινόα με superfoods που θα σου δώσουν ενέργεια αλλά και όλα τα θρεπτικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize