Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Γερμανικές επανορθώσεις στο Ρέθυμνο: Από το 1995 προσπαθούν – Κανείς υπουργός δικαιοσύνης δεν προχωρά τη διαδικασία

Γερμανικές επανορθώσεις στο Ρέθυμνο: Από το 1995 προσπαθούν – Κανείς υπουργός δικαιοσύνης δεν προχωρά τη διαδικασία

22 χρόνια δικαστικών αγώνων και ακόμη δεν έχει γίνει κάτι για να δικαιωθούν τα θύματα των ναζί στο Ρέθυμνο.

Η πρωτοβουλία ΑΚ Δίστομο από φιλέλληνες Γερμανούς ζητά τις δικαστικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για να προχωρήσει τη διαδικασία στη Γερμανία και μένει με τα χέρια αδειανά.

Μάλιστα ενώ υπάρχουν κάποιες αποφάσεις από το πρωτοδικείο Ρεθύμνου, αυτές δεν αφορούν το σύνολο των χωριών και ενώ οι σύλλογοι που ασχολούνται με το θέμα προσέφυγαν εκ νέου δικαστικά υπό τη σκιά του κινδύνου της παραγραφής.

Ζητούν απονομή δικαιοσύνης και αποζημίωση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για τη ναζιστική θηριωδία.

Από το 1995 έχει ξεκινήσει επίσημα στο Ρέθυμνο το εγχείρημα και ενώ για κάποιες από τις περιπτώσεις υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από πρωτοδικεία, δεν έχει βρεθεί αρμόδιος υπουργός δικαιοσύνης να τις προσυπογράψει για να προχωρήσει η υπόθεση.

Ο σύλλογος πληγέντων ναζί Ρεθύμνου και ο κοινωνικός σύλλογος Καλής Συκιάς ζητούν να ενημερωθούν για την πορεία της εκδίκασης των γερμανικών επανορθώσεων, αφού για κάποια χωριά έχει εκδοθεί απόφαση, ενώ για κάποια άλλα όχι με κίνδυνο παραγραφής.

Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής σε χώρα της ΕΕ για την εκδίκαση των γερμανικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, αφού στη χώρα μας αυτό, ακόμα δεν έχει σταθεί εφικτό.

Check Also

Μέτα προς ΕΕ – Θα διατάξω επέμβαση του στρατού, αν χρειαστεί

in.gr Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προσκάλεσε τους επικεφαλής διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize