Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για πετρελαιοκηλίδα: Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για πετρελαιοκηλίδα: Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές

Κοινοβουλευτική αναφορά από το Γιάννη Κεφαλογιάννη

 

Την έκδηλη ανησυχία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τις τεράστιες επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στην οικονομία και το περιβάλλον των περιοχών που βρέχονται από το Σαρωνικό Κόλπο μεταφέρει στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, μέσω σχετικής κοινοβουλευτικής αναφοράς.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.  κάνει λόγο για  πλήρη αποτυχία  των προσπαθειών ελέγχου της ρύπανσης η οποία οδηγεί σε «μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που γνώρισε ο Σαρωνικός» ακυρώνοντας ουσιαστικά την κυβερνητική ρητορική για καθησυχασμό της κοινής γνώμης. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων από την πρώτη κιόλας στιγμή όταν και αξιολογήθηκε το περιστατικό ως ήσσονος σημασίας, καλώντας  έτσι την Κυβέρνηση να αναζητήσει και να αποδώσει  χωρίς εκπτώσεις τις ευθύνες σε εκείνους που τις έχουν.

Τέλος, το Επιμελητήριο καλεί την Κυβέρνηση να επανεξετάσει συνολικά το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση  ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές.

Check Also

Ρέθυμνο – Στρατόπεδο και Γηροκομείο επισκέφτηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Το Γηροκομείο Ρεθύμνου και το Στρατόπεδο «Λγου (ΠΖ) Εμμανουήλ Θεοδωράκη» επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize