Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Φοροελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού και 13η σύνταξη στήνουν προεκλογικό σκηνικό

Φοροελαφρύνσεις, αύξηση κατώτατου μισθού και 13η σύνταξη στήνουν προεκλογικό σκηνικό

Όσο και αν από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν πως ο εκλογικός αιφνιδιασμός δεν είναι στα πλάνα του Αλέξη Τσίπρα, είναι σίγουρο πως μια σειρά από εξαγγελίες προετοιμάζουν το έδαφος τόσο για την έξοδο από το πρόγραμμα και την αλλαγή του κλίματος όσο και για τις επόμενες κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του να βάλουν από τώρα μια διαχωριστική γραμμή με το μνημονιακό παρελθόν της κυβέρνησης είναι εμφανής σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις τοποθετήσεις πολλών κορυφαίων στελεχών και βουλευτών, που σε ορισμένες περιπτώσεις εκπέμπουν και μια αγωνία για την επόμενη ημέρα. Το πολιτικό κόστος που έχει υποστεί η κυβέρνηση, είναι πολύ μεγάλο, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Η «εκστρατεία» για την αλλαγή σελίδας έχει ξεκινήσει ήδη, αφού στην Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν πως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Δεν ήταν τυχαίο πως από το βήμα του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός τόνισε πως στο μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, για το 2019 προβλέπεται δημοσιονομικός χώρος άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθεί σε ελαφρύνσεις φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για το 2020 το ποσό αυτό αυξάνει και φτάνει περίπου τα  1,3 δις. ευρώ.

Check Also

Αλέξης Τσίπρας – «Δόγμα του σοκ από την κυβέρνηση με το ΚΕΘΕΑ»

«Στη πραγματικότητα, θέλουν να τελειώσουν με οτιδήποτε δε μπορούν να ελέγξουν» δήλωσε ο πρόεδρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize