Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ / Η φωλιά με τις σφήκες σε ένα πρώην ερευνητικό «διαμάντι»

Η φωλιά με τις σφήκες σε ένα πρώην ερευνητικό «διαμάντι»

Η φωλιά με τις σφήκες που βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία τραβηγμένη από τον Νίκο Χαλκιαδάκη είναι πάνω σε μια μεγάλη λαδανιά, που έχει φυτρώσει και μεγαλώνει διαρκώς μέσα στο θερμοκήπιο των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στο Σκαλάνι.

Το θερμοκήπιο αυτό φτιάχτηκε πριν από 15 με 20 χρόνια. Αλλά είναι σε τόσο καλή κατάσταση, που αποτελεί χώρο προστασίας ακόμα και στις σφήκες, σε μια εποχή λίγο πριν αρχίσει ημερολογιακά ο χειμώνας.

Κι εδώ πραγματικά μπορεί να σχολιάσει κανείς το γεγονός ότι σε περιοχές όπως το Σκαλάνι, όπου ο καιρός δεν είναι και ο πιο ήπιος, εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν από κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις αντέχουν και μένουν όρθιες μέσα στο χρόνο, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.

Μια σφηκιά αρχές Νοεμβρίου γεμάτη με σφήκες, μέσα σε ένα θερμοκήπιο που θα έπρεπε να σφύζει από ζωή φυτών για την παραγωγική διαδικασία και τη διατροφή του κόσμου, και όχι από τη ζωή εντόμων, και μάλιστα επιβλαβών και επικίνδυνων…

Ακολουθούν εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης, από τις εγκαταστάσεις του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στην περιοχή του Σκαλανίου.

Χ.Π.

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Check Also

Κρήτη – Σε «καρμανιόλες» μετατράπηκαν οι δρόμοι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές!

neakriti.gr Επικίνδυνοι οι δρόμοι Σε «καρμανιόλες» μετατράπηκαν οι δρόμοι της Κρήτης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize