Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Φινανσιέ με βανίλιες!

Φινανσιέ με βανίλιες!

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!

 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια αμύγδαλα άψητα, αλεσμένα σε σκόνη στο μούλτι
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
ξύσμα λεμονιού
4 αυγά
150 γραμμάρια στέβια
375 γραμμάρια γιαούρτι
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 βανίλιες (φρούτα) κομμένα σε λεπτές φέτες
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
5-6 φράουλες κομμένες σε τέταρτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC και βάζουμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, τη στέβια, το γιαούρτι, και το εκχύλισμα βανίλιας. Κατόπιν, κάνουμε μια λακούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, στο κέντρο, και ρίχνουμε το μείγμα υγρών υλικών. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε το μείγμα τις θήκες κατά τα 2/3, τοποθετούμε από πάνω από μια-δυο φέτες νεκταρίνια και τις φέτες φράουλας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις: Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βανίλιες με άλλα φρούτα της αρεσκείας μας, όπως φράουλα, βατόμουρο, blueberries, κεράσι, πράσινο μήλο, ροδάκινο κλπ.

Check Also

Γεμιστοί μαρουλοντολμάδες σε κόκκινη σάλτσα!

sintayes.gr Μια συνταγή για ένα ελληνικό πατροπαράδοτο πιάτο. Μαρουλοντολμάδες γεμιστοί με κιμά και ρύζι σε κόκκινη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize