Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΚΟΥΖΙΝΑ / Η φανταστική βλιτόπιτα από την Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο

Η φανταστική βλιτόπιτα από την Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο

Μια φανταστική βλιτόπιτα από τα χεράκια της Άννας Τσουντάνη στο Ρέθυμνο.

Δροσερή και καλοκαιρινή πίτα για τους λάτρεις της πίτας με καλοκαιρινή χροιά.

Η Άννα στο Ρέθυμνο φρόντισε να μην αφήσει τους αναγνώστες της CreteDoc χωρίς μια καταπληκτική και εύκολη μαγειρική δημιουργία.

Η βλιτόπιτα είναι εύκολη και μια φανταστική λύση για να προσφέρουμε κάτι νόστιμο στους καλεσμένους μας.

Απολαύστε την!

 

Υλικά

για την ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
νερό όσο πάρει
για την γέμιση
1 κιλό βλίτα
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ξερό κρεμμύδι
λίγο άνηθο
1 πιπεριά πράσινη
1 ποτήρι λάδι
λίγη φέτα
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
για το φύλλο μας
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι,το λάδι και προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη στο μπολ με μια πετσέτα να το σκεπάζει για να ξεκουράσει τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου.
για την γέμιση μας
Ψιλοκόβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα βλίτα , τον άνηθο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι , όπως και την πιπεριά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα λαχανικά που έχουμε στο μπολ, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά που θα κατεβάσουν. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε, έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά.
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ταψί μας να είναι έτοιμο και ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.
tip! Δημιουργούμε ένα λεπτό φύλλο και λίγο μεγαλύτερο από τις διαστάσεις  του ταψιού ώστε να καλύψει τα πλαϊνά.
Τοποθετούμε το φύλλο στο ταψί μας και έπειτα απλώνουμε την γέμιση που ήδη φτιάξαμε. Το φύλλο που θα στρώσουμε πάνω από την γέμιση φροντίζουμε να είναι στο μέγεθος του ταψιού. Το ακουμπάμε απαλά πάνω στη γέμιση και ενώνουμε το κάτω με το πάνω φύλλο μεταξύ τους. Αλείφουμε με ελαιόλαδο από πάνω και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
Ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Προστασία του ελαιόλαδου Σητείας μεταξύ άλλων στη συμφωνία ΕΕ-Κίνας

Πρώτο θετικό βήμα η προστασία 6 εμβληματικών αγροτικών προϊόντων στη συμφωνία ΕΕ-Κίνας Ο Μανώλης Κ. …

Σχόλια