Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / SciTech / Facebook – Πρόστιμο ρεκόρ, 5 δισ. για τα προσωπικά δεδομένα

Facebook – Πρόστιμο ρεκόρ, 5 δισ. για τα προσωπικά δεδομένα

Πρόστιμο ρεκόρ καλείται να καταβάλει το Facebook, σε διακανονισμό για την πρακτική του αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.

Το Facebook θα καταβάλει 5 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου (FTC), ενώ παράλληλα η εταιρεία θα πρέπει να αναδιαρθρώσει την προσέγγισή του στα ζητήματα ιδιωτικότητας. Με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά, η FTC αποφάσισε υπέρ της υιοθέτησης του διακανονισμού, για τον οποίο απαιτείται δικαστική έγκριση. Οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι ο διακανονισμός δεν ήταν ευρύς και δεν επέβαλε ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο.

«Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις στα δισεκατομμύρια χρηστών της σε όλο τον κόσμο ότι θα μπορούσαν να ελέγχουν το πώς μοιράζονται οι προσωπικές τους πληροφορίες, η Facebook υπονόμευσε τις επιλογές των καταναλωτών», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FTC, ο Ρεπουμπλικάνος Τζο Σίμονς. Ωστόσο, ο Δημοκρατικός και μέλος της επιτροπής Ρόχιτ Τσόπρα δήλωσε ότι το πρόστιμο δίνει ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη της Facebook και «κανένα πραγματικό περιορισμό στο επιχειρηματικό μοντέλο της Facebook» και «δεν λύνει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν σε αυτές τις παραβιάσεις».

«Η Facebook εξαπάτησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους»
Σύμφωνα με την FTC, η πολιτική της Facebook για τα προσωπικά δεδομένα εξαπάτησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το εργαλείο αναγνώρισης προσώπου της Facebook. Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κρίθηκε ότι η Facebook παραβίασε τους κανόνες της ενάντια στις πρακτικές εξαπάτησης όταν δεν αποκάλυψε ότι οι αριθμοί τηλεφώνου που είχε συγκεντρώσει για την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού ασφαλείας θα χρησιμοποιούνταν για διαφημιστικούς λόγους.

Βάσει του διακανονισμού, το συμβούλιο της Facebook θα συστήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή προσωπικών δεδομένων που θα αφαιρεί τον «απεριόριστο έλεγχο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ αναφορικά με τις αποφάσεις που επηρεάζουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών».

 

Check Also

Νεαρός σκηνοθέτησε ληστεία για να εισπράξει την ασφάλεια για το κινητό του τηλέφωνο

newsbeast.gr Κατηγορούμενος για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη, θα βρεθεί ένας 26χρονος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize