Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ / Εξελίξεις για το έργο στο Αμάρι που θα ξεδιψάσει νότιο Ρέθυμνο και Μεσαρά

Εξελίξεις για το έργο στο Αμάρι που θα ξεδιψάσει νότιο Ρέθυμνο και Μεσαρά

Πράξη θέλει να κάνει τις δεσμεύσεις του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και να θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση του έργου που ξεδιψάσει τη Μεσαρά

Συγκεκριμένα θέλει να βάλει σε τροχιά υλοποίησης το εργο της εκτροπής του Πλατύ ποταμού!
Στα πλαίσια αυτά ο κ. Σπίρτζης, καλεί τους Δημάρχους των εμπλεκόμενων Δήμων και εκπροσώπους των ΤΟΕΒ σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αυριο το μεσημερι στις 2 μμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης στη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας του στο Ηράκλειο είχε συζητήσει το θέμα και είχε τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Είχε πει ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους. «Με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομων, εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός ως μεγάλου, σύνθετου και ειδικού έργου εθνικού επιπέδου. Συνδυααμένα έργα που προβλέπονται είναι αυτά του Πλατύ ποταμού, του Φράγματος Φανερωμένης και του Γερακαρίου, καθώς και των κατάντι αρδευτικών έργων. Προϋπολογισμός της μελέτης είναι τα 2 εκ. ευρώ ενώ το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής φτάνει τα 180 εκ. ευρώ. Το έργο αυτό εντάσσεται στο προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Υπενθυμίζεται οτι το έργο έχει «παγώσει» αν και το 2017 είχαμε φτάσει κοντά στη δημοπράτηση του. Ετσι ως σημερα, ένα έργο που θα μπορούσε να επιλύσει προβλήματα άρδευσης μιας τεράστιας περιοχής, δεν προχώρησε. Τώρα όμως, με το ζήτημα της λειψυδρίας να είναι υπαρκτό και έντονο, όλοι αναζητούν λύσεις.

Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις για ένα κολοσσιαίο έργο, το οποίο ελπίδα όλων είναι να προγραμματιστεί και να υλοποιηθεί είτε ως ενιαίο, είτε τμηματικά, όπως έχει ήδη ακουστεί, ακολουθώντας κατά κάποιο τρόπο το πλάνο του έργου στον ΒΟΑΚ.

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Check Also

Ρέθυμνο – Εντάξτε το τμήμα Σούδα-αεροδρόμιο Χανίων στον νέο ΒΟΑΚ γιατί το αεροδρόμιο Καστελίου θα είναι ακόμα πιο μακριά

Επιστολές Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης σε Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για χάραξη ΒΟΑΚ & ένταξη τμήματος «Σούδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize