Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕSM: Πριν το τέλος του προγράμματος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

ΕSM: Πριν το τέλος του προγράμματος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει στις αγορές «πολύ πριν το τέλος του προγράμματος βοήθειας», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κρίστοφε Φράνκελ.

«Εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές πολύ πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή τα μέσα του 2018» επεσήμανε ενδεικτικά.

Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει πλήρως στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού πακέτου στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal υπογράμμιζε ότι η Αθήνα εξετάζει την έκδοση κρατικού ομολόγου εντός του διαστήματος Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2017.

Φυσικά, σημαίνοντα ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη διαδραματίζει η επίτευξη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Εφόσον η ΕΚΤ προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές τον ίδιο μήνα ή τον Σεπτέμβριο, εκδίδοντας νέο κρατικό ομόλογο», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται πέριξ του τεχνικού ορίου του 5,5% -δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Check Also

Ευρωκοινοβούλιο – Ο Σοσιαλιστής Νταβίντ Μαρία Σασόλι νέος πρόεδρος

newsit.gr Habemus πρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο. Κέρδισε τη δεύτερη ψηφοφορία ο Ιταλός Νταβίντ Μαρία Σασόλι. Πήρε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize