Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Εργαζόμενοι κατά τροπολογίας για συμβασιούχους – Μόνιμο προσωπικό χρειάζονται οι ΟΤΑ

Εργαζόμενοι κατά τροπολογίας για συμβασιούχους – Μόνιμο προσωπικό χρειάζονται οι ΟΤΑ

Την έντονη αντίθεση τους, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να προσλαμβάνουν περισσότερους συμβασιούχους υπάλληλους, εκφράζει με ανακοίνωση του, το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ και σημειώνει:

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο εσωτερικών, πολυνομοσχέδιο και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εισαχθεί προς ψήφιση, το οποίο μεταξύ άλλων αυξάνει τον αριθμό των εργαζομένων που θα μπορούν να προληφθούν στους Δήμους και τις περιφέρειες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή να συνάπτουν σύμβαση μίσθωσης έργου.

Αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και τις Περιφέρειες, για τις πάγιες καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών, αυξάνουν τους συμβασιούχους με ημερομηνία απόλυσης, σε ποσοστό 42.9%, για το 2019.

Με την ρύθμιση αυτή, η κυβέρνηση υλοποιεί τη στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και της Ε. Ένωσης που θέλουν να μειώνεται η μόνιμη σταθερή εργασία και να αυξάνεται η ελαστική, φτηνή  και εκ περιτροπής εργασία. Υποβαθμίζει και απαξιώνει τις υπηρεσίες, δημιουργώντας τους όρους για την εκχώρηση και ανάθεση τους σε ιδιώτες.

Με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχουν ημερομηνία λήξης, που ανακυκλώνουν  την ανεργία, κρατούν στην ανασφάλεια και την ομηρία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν σε υπηρεσίες  όπως Παιδικοί Σταθμοί, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Αθλητισμού, Πολιτισμού, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, των Δήμων  και των  περιφερειών  της χώρας.

 Είναι γνωστό ότι τα χρόνια των μνημονίων, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κινούνται στα πλαίσια  της αποδοχής της αστικής πολιτικής και της συνεχιζόμενης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Σε αυτό το αντεργατικό έργο, συμβάλουν και οι δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.                                                                                   

 Οι εργαζόμενοι με  συμβάσεις γνωρίζουν ότι θα τους χρησιμοποιήσουν για μερικούς μήνες, θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  των υπηρεσιών  και στη συνέχεια  θα τους πετάξουν στον καιάδα της ανεργίας. Για να έρθει ο επόμενος άνεργος και  μετά από ένα διάστημα ανεργίας, μπορεί να επιστρέψει ως νέος συμβασιούχος. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που επιφυλάσσουν στον κόσμο της εργασίας.

 Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον.

ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον δίκαιο και επίμονο αγώνα μας για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.   Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα διάφορα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα Νοσοκομεία, τα σχολεία, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Check Also

Εργαζόμενοι ΠαΓΝΗ – Απαιτούμε μονιμοποιήση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Συγκέντρωση με εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ την  ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 14:00 στα γραφεία  του  σωματείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize