Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Επιβεβαίωσε τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ

Επιβεβαίωσε τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ

Αν και οι διαφορές για τις μακροχρόνιες προοπτικές του ελληνικού χρέους παραμένουν ανοιχτές, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου αναμένεται να ανάψει «πράσινο φως» για τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητά του, δημοσιοποιώντας τα τελικά αποτελέσματα της έκθεσής του, την Τρίτη 31 Ιουλίου.

Στη συνεδρίαση του Ταμείου για την Ελλάδα, εξετάστηκαν οι προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους αλλά και η μεταρρυθμιστική πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα στην επερχόμενη μεταπρογραμματική εποχή.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε σαφές ότι η στενή συνεργασία ΔΝΤ-Ευρώπης θα συνεχιστεί και στη περίοδο της μεταπρογραμματικής εποπτείας.

Πηγές του Ταμείου χαρακτήρισαν τη χρονική συγκυρία ως σημαντική, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση του τελικού προγράμματος του ESM τον Αύγουστο.

Στη συνεδρίαση αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα ωστόσο, =δεν παραλήφθηκε να επισημανθεί πως είναι κρίσιμο να μην υπάρξει εφησυχασμός και η Ελλάδα να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Τα δύο σημεία που απασχόλησαν τα μέλη του Ταμείου εκτός της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ήταν τα κόκκινα δάνεια και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Για τα κόκκινα δάνεια επισημάνθηκε πως πρέπει να ρυθμιστεί η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα καταγράφηκαν αρκετές απόψεις και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν αμφιβολίες για τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Η Κριστίν Λαγκάρντ καλεί τις χώρες της G20 να δώσουν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των εντάσεων στο εμπόριο

zougla.gr Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε σήμερα την Ομάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize