Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΛΑΣΙΘΙ / Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ιεράπετρας – Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ιεράπετρας – Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Συνάδελφε αγροτοκτηνοτρόφε,

Τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας πούλαγαν το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης». Για την κυβερνητική πολιτική, που πατάει στην ΚΑΠ, την πολιτική της ΕΕ συνολικά, «ανάπτυξη» σημαίνει κέρδη για τους εμποροβιομηχάνους, μεγαλέμπορους, μεγαλοαγρότες, Ενώσεις, τραπεζίτες, ενώ για εμάς δραματική μείωση του εισοδήματος από το αυξημένο κόστος παραγωγής, με φοροληστεία, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια, με νέα μέτρα, όπως νέες μειώσεις συντάξεων και φόρους, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, με τις εξευτελιστικές «ανοιχτές» τιμές στα προϊόντα, την απληρωσιά.

Πριν 2 μήνες, στο Ηράκλειο, με συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη, πλάι στους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, στείλαμε ηχηρό μήνυμα στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τον πανελλαδικό συντονισμό μας, τους αγώνες μας, στόχο έχουμε να βάλουμε φρένο στην ΚΑΠ και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζει. Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική ανάπτυξη, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το δρόμο θέλει να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση, με το νέο αγροτικό συνδικαλιστικό νόμο. Παραβλέπει την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπου συσπειρώνονται δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, θέλει να στήσει ένα αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα – συνομιλητή, που να λιβανίζει την πολιτική της, να εκθειάζει την ΚΑΠ, να κοροϊδεύει τους μικρομεσαίους αγρότες ότι όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Θέλει να ξεδοντιάσει την οργάνωση του λαού για να μπορεί να παλεύει για τη ζωή του! Δε θα τους περάσει, θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους!

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να κάνουν στη άκρη τις κυβερνήσεις και τα παλιά και «νέα» στηρίγματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού κάθε απόχρωσης, που όλοι κάνουν αβάντα στην πολιτική που ξεκληρίζει τον μικρομεσαίο και αβαντάρει τον μεγάλο. Να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και να παλέψουν! Κανένας μόνος του! Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και ο συντονισμός μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ιεράπετρας συμμετείχε μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων, τον Αγροτικό Σύλλογο Καζαντζάκη, τον Αγροτικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, σε κοινή ανοικτή σύσκεψη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στα Πεζά, με ομιλητή το Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου. Για το νομό Λασιθίου η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:30.

Στην Ιεράπετρα θα γίνει προσυγκέντρωση στην Πλατεία Παπαγεωργίου στις 09:00 και αναχώρηση για τον Άγιο Νικόλαο.

Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ιεράπετρας

Check Also

Κρήτη – Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού θα απομακρύνει οβίδες

anatolh.com Από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στην Ιεράπετρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize