Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Επισκέψεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού-υποψηφίων βουλευτών Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ρέθυμνο – Επισκέψεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού-υποψηφίων βουλευτών Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Περιοδεία των  υποψηφίων βουλευτών Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Αμάρι, Άγιο Βασίλειο και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Την Πέμπτη 4/7 πραγματοποιήθηκε περιοδεία από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα χωριά του Δήμου Αμαρίου, Αποδούλου, Άγιος Ιωάννης, Λοχριά και στα χωριά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, Άγιος Βασίλειος, Αγγουσελιανά, Άγιος Ιωάννης,  Ροδάκινο. Οι υποψήφιοι βουλευτές συζήτησαν με τους κατοίκους για τις επερχόμενες εκλογές και τόνισαν πως: «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας πολίτης που να μην ξέρει τι διακυβεύεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Δεν υπάρχει κανένας πολίτης που να μην έχει καταλάβει ποια είναι τα deals που σκοπεύει να υλοποιήσει η Ν.Δ., αν κυβερνήσει τον τόπο, με τις ασφαλιστικές εταιρείες, τις τράπεζες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα αποτελέσματα όλων αυτών στην ζωή μας. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να μην ξέρει τι πρόκειται να συμβεί στα εργασιακά και στην οικονομία, στο Ελληνικό, στη ΔΕΗ, στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις υποθέσεις διαφθοράς θα κλείσουν ως διά μαγείας, ότι τα θαλασσοδάνεια του παλιού πολιτικού κατεστημένου θα διαγραφούν ως διά μαγείας και θα φορτωθούν στα κορόιδα.»

Την Παρασκευή 5/7 οι υποψήφιοι βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκαν την Διοίκηση του ΚΤΕΛ, την Π.Ε. και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μ. Λιονή, την Ελληνική Αστυνομία όπου είχαν συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Α. Ρουτζάκη και την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου είχαν συνάντηση με τον Διοικητή κ. Γ. Φραγκιαδάκη και συνομίλησαν με εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 3/7 στις 9 μμ ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και οι υποψήφιοι βουλευτές Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κλάδος Δήμος, Μαθιουδάκη Εμμανουέλα και Μανουσάκη Χρυσούλα, επισκέφτηκαν τα Λειβάδια του Δήμου Μυλοποτάμου, όπου συνομίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες του χωριού.

Στη συνέχεια συμμετείχαν σε συζήτηση με κατοίκους όπου ο υποψήφιος βουλευτής Δήμος Κλάδος που ζει στα Λειβάδια, ανέφερε για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση: «Η κυβέρνηση στήριξε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής δείχνοντας το κοινωνικό και προοδευτικό της πρόσημο δίνοντας ενισχύσεις 339 εκ. ευρώ στην Π.Ε. Ρεθύμνου μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ την τετραετία 2015-2019 (Πυλώνας Ι και ΙΙ της ΚΑΠ, De Minimis). Επιπλέον δόθηκε 1,7 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ στην Π.Ε. Ρεθύμνου, όπως επίσης πέρα από την βοήθεια στον πρωτογενή τομέα, υπήρξε και χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για χάραξη νέου δρόμου Ηράκλειο-Ανώγεια-Πέραμα».

Τον λόγο πήρε μετά ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος στάθηκε στις τελευταίες δηλώσεις από διάφορους υποψήφιους της Ν.Δ. και ανέφερε: «Το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που υπάρχει στα κρατικά ταμεία, ποσό που είναι το αποτέλεσμα των θυσιών των πολιτών, αυτό το μαξιλάρι λοιπόν η ΝΔ θέλει να το δώσει στις τράπεζες, για να απαλλαγούν  από το βάρος των κόκκινων δανείων (όπως ανέφερε υποψήφιος της ΝΔ) και στην συνέχεια να μπει η χώρα σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης κάτι που υποστηρίζει καιρό και ο Πρόεδρος της ΤτΕ κ. Στουρνάρας, άρα σε νέο μνημόνιο. Έτσι, μια με τις ασφαλιστικές για τον ιδιωτικό επικουρικό πυλώνα, μια με τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την εγκατάστασή τους μέσα στα νοσοκομεία, μια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μια με τον όμιλο Λάτση που αφορά την αλλαγή των όρων για το Ελληνικό, μια με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, η Ν.Δ. ήδη έχει δώσει ήδη αρκετά δείγματα γραφής για τις συμφωνίες που έχει συνάψει με ιδιωτικά συμφέροντα και για το τι θα επακολουθήσει αν εκλεγεί κυβέρνηση. Όμως είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα τους επιτρέψει να λεηλατήσουν και πάλι την χώρα και να την φέρουν πάλι στις συνθήκες της βαθιάς κρίσης όπως την περίοδο 2010-2014».

Είχε προηγηθεί την ίδια μέρα περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών στα χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου, Δαμαβόλου, Κάλυβος και Ζωνιανά.

Την Πέμπτη 4/7 το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή κ. Π. Καράμπελα και το προσωπικό και ενημερώθηκαν για τις δράσεις πρόληψης πυρκαγιών και την ετοιμότητα της υπηρεσίας να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν την Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο Ρεθύμνου, όπου είχαν συνάντηση με τον κ. Κ. Σπανουδάκη Αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας  και κ. Π. Τσακαλίδη, Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού, Υποδομών και Ανάπτυξης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Κρήτης με 180 εκ. ευρώ για κατασκευή 2000 φοιτητικών κατοικιών που απαντά στο πρόβλημα ανεύρεσης στέγης στο Ρέθυμνο που συμπεριλαμβάνει και το ποσό των 7 εκ. ευρώ που απαιτείται για την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, το οποίο και επισκέφτηκαν. Επισκέφτηκαν επίσης την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, η επέκταση της οποίας χρηματοδοτήθηκε με 7,5 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ για την επέκταση με νέο κτήριο 2.400 τ.μ. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνομίλησαν με το προσωπικό.

Τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο οι υποψήφιοι βουλευτές και αντάλλαξαν απόψεις για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Οι υποψήφιοι τόνισαν την χρηματοδότηση των Δήμων της Π.Ε. Ρεθύμνου με συνολικά 30 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», για έργα κρίσιμης σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών και το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης και της ενδοχώρας.

Την Παρασκευή 5/7 το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές θα επισκεφτούν υπηρεσίες στην πόλη του Ρεθύμνου και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η προεκλογική καμπάνια θα κλείσει στις 9 μμ το βράδυ της Παρασκευής 5/7 όπου θα συμμετάσχουν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Ρέθυμνο (Πλ. Τεσσάρων Μαρτύρων) με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Check Also

Ρέθυμνο – Εθιμοτυπική επίσκεψη νέου και απερχόμενου Διευθυντή Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου στην Αντιπεριφερειάρχη

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο νέος Διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize