Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επίσκεψη της Διοίκησης της Eurobank στην Κρήτη

Επίσκεψη της Διοίκησης της Eurobank στην Κρήτη

Πραγματοποιείται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες

Συνεπής στη στρατηγική της για ουσιαστική έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, η Διοίκηση της Eurobank με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Φωκίωνα Καραβία, πραγματοποιεί περιοδεία σε όλους τους Νομούς της Κρήτης το διάστημα 14 έως 17 Μαΐου 2018.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο κ. Φ. Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου, οι Γενικοί Διευθυντές, Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου, κ. Κώστας Βασιλείου, Retail Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής και άλλα ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, θα έχουν επαφές με επιχειρηματικούς πελάτες, τοπικούς φορείς και τα στελέχη της Τράπεζας στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια των επαφών με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κρήτη καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική και την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής οικονομίας. Πριν ένα χρόνο διοργανώσαμε εδώ στην Κρήτη την επιτυχημένη επιχειρηματική aποστολή “Go In Crete” και δεσμευθήκαμε ότι η Τράπεζα θα είναι παρούσα και θα στηρίζει διαχρονικά κάθε προσπάθεια των πελατών της, ιδιαίτερα σε κλάδους με δυναμική και σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που εξέδωσε η Τράπεζά μας, ένας από τους κλάδους αυτούς, είναι και ο Τουρισμός όπου η Κρήτη έχει ισχυρή επιχειρηματική παράδοση και δυναμικές επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε τους πελάτες μας  και μέσα από τη δική τους δραστηριότητα και ανάπτυξη, να στηρίξουμε την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία, στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση». 

Στις επαφές τους με την επιχειρηματική κοινότητα και τους τοπικούς φορείς, τα ανώτατα στελέχη της Διοίκησης επανέλαβαν τη δέσμευση της Τράπεζας ότι θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πολιτική στην Κρήτη στηρίζοντας ενεργά τις δυναμικές επιχειρήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους 15 μήνες η Eurobank έχει εγκρίνει ή εξετάζει νέες χρηματοδοτήσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων έχει ήδη εκταμιευτεί.

Στις συναντήσεις της Διοίκησης με επιφανείς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης, ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου Eurobank κ. Τάσος Αναστασάτος ανέλυσε τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Κρήτης να αναπτύξουν όλα τα θέματα που   τους απασχολούν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, η Τράπεζα διοργάνωσε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα ανώτατα στελέχη της Τράπεζας.

Συναντήσεις επίσης πραγματοποιούνται με τοπικούς φορείς και συγκεκριμένα, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Αλιφιεράκη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Γιακουμάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου κ. Εμμανουήλ Τσακαλάκη, τον Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Κρήτης κ. Χάρη Μαμουλάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνο Βαρδιάμπαση και τον διοικητή του Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γεώργιο Φραγκιαδάκη προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Μια συνεργασία άλλωστε που αποδείχθηκε αμοιβαία επωφελής μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης Επιχειρηματικής Αποστολής “Go In Crete”, πέρυσι τον Μάιο στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Τράπεζας, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της τριήμερης παραμονής τους στην Κρήτη, οι Γενικοί Διευθυντές της Eurobank κ.κ. Ανδρέας Χασάπης, Δημήτρης Κυπαρίσσης και Γεώργιος Ζήσης συνοδευόμενοι από τα στελέχη της Τράπεζας στην Κρήτη κκ. Νικόλαο Καλπαδάκη, Νικόλαο Φραγκιαδάκη, Νικόλαο Ρασούλη και Μιχαήλ Κανάκη έχουν οργανώσει επισκέψεις στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας σε όλους τους νομούς. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και τα στελέχη της Κρήτης να ενημερωθούν και να συζητήσουν από κοντά με τα μέλη της Διοίκησης σχετικά με τη στρατηγική του Ομίλου για όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της πελατείας τους, όσο και ευρύτερα θέματα της οικονομίας και της τραπεζικής αγοράς.

Σκοπός και αυτής της πρωτοβουλίας είναι να επιβεβαιώσει εμπράκτως ότι η Eurobank θα συνεχίσει τις δυναμικές πρωτοβουλίες της για την ενίσχυση της υγιούς και εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας με σεβασμό στις ανάγκες όλων των πελατών της, ιδιωτών και επιχειρηματιών, αλλά και την περαιτέρω εμβάθυνση των διαχρονικών δεσμών της με την τοπική κοινωνία._

 

Check Also

Ρέθυμνο – Μαθητές επισκέφθηκαν τα ΚΑΠΗ Μυλοποτάμου και έψαλλαν τα κάλαντα

Την Παρασκευή 21/12/2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ η καθιερωμένη εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων από …

Σχόλια

Font Resize