Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου, οι εκπαιδευτές και τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Ρεθύμνου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Το ΚΔΑΠ συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για ωφελούμενες μητέρες» της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ).

Σκοπός του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών εκτός σχολικού ωραρίου και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, αλλά και η εξυπηρέτηση των γονέων. Τα παιδιά απολαμβάνουν ευχάριστες ώρες με δημιουργικές δραστηριότητες και ομαδικές ή ατομικές δράσεις όπως ο χορός, το θέατρο, η μουσική και οι κατασκευές. Στόχος επίσης του ΚΔΑΠ είναι να μπορούν τα παιδιά να συναντούν και να επικοινωνούν με συνομηλίκους τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Στο χώρο της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις αρχαιολόγους κ.κ. Γαβριλάκη Ειρήνη και Φραϊδάκη Αθηνά. Οι δύο αρχαιολόγοι περιέβαλαν με φιλόξενα και ζεστά αισθήματα τα παιδιά και, με απλό και κατανοητό τρόπο, παρουσίασαν τα εκθέματα που δίνουν μια διαχρονική εικόνα της ανθρώπινης παρουσίας στο Ρέθυμνο από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την Ενετοκρατία.

Η Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και οι εκπαιδευτές του Κ.Δ.Α.Π. τις ευχαριστούν ιδιαίτερα για την ξενάγησή τους και το ενδιαφέρον τους.

Check Also

Στην Κρήτη η Φώφη Γεννηματά

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σήμερα Σάββατο 18 και αύριο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize