Ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον ομάδας ατόμων

Επίθεση με μαχαίρι έγινε στο Άμστερνταμ. Ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον ομάδας ατόμων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Για λόγους ασφαλείας έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι και οι υπόγειες διαβάσεις που οδηγούν στον σταθμό. Ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει εκκενωθεί.

 

Υπάρχουν δύο τραυματίες, ενώ ο δράστης της επίθεσης δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς. Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρά του.

«Η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο έπειτα από ένα συμβάν με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο AT5, το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από λογομαχία που κατέληξε τελικά στους τραυματισμούς των δύο ατόμων, στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με το περιστατικό.

Εξαιτίας του γεγονότος σταμάτησαν τα περισσότερα δρομολόγια των τρένων και η λειτουργία του δικτύου αποκαθίσταται σταδιακά.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ οι τραυματίες -θύματα και δράστης- έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι πολυσύχναστο σημείο στην πόλη του Άμστερνταμ, ως πύλη εισόδου και εξόδου στην ολλανδική πρωτεύουσα, ενώ συνδέεται και με το αεροδρόμιο Schiphol.

Η Παρασκευή είναι μια από τις πιο μέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση, καθώς πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την πόλη για το σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize