Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ένα παζάρι αγάπης με λουλούδια, χειροποίητες καρδιές για τη γιορτή της μητέρας στο Ρέθυμνο

Ένα παζάρι αγάπης με λουλούδια, χειροποίητες καρδιές για τη γιορτή της μητέρας στο Ρέθυμνο

Λουλούδια, χειροτεχνίες και χαμόγελα, στόλισαν το παζάρι αγάπης και αλληλεγγύης που φιλοξενήθηκε στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου. Η διοργάνωσή του πραγματοποιήθηκε από το Σχολείο Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Φίλοι, γνωστοί, περαστικοί, αλλά και παιδιά από άλλα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στήριξαν τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου, για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, την ανεύρεση πόρων για μια τέντα και λίγη σκιά για να ξεκουράζονται τις δημιουργικές ώρες στο εργαστήρι κηπουρικής. 

Οι ανάγκες του Σχολείου Ειδικής Αγωγής ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου, είναι αρκετές, όμως μια τέντα έξω από το θερμοκήπιο του εργαστηρίου κηπουρικής για τους θερινούς μήνες που η ζέστη είναι αρκετή, είναι απαραίτητη για τα παιδιά.

Πηγή έμπνευσης για το παζάρι στάθηκε η ανάγκη να προστατευτούν τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήρι κηπουρικής, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι υπεύθυνοι, Ελευθερία Σωτηρίου και Γιάννης Φρατζεσκάκης, που καθημερινά βιώνουν τις ανάγκες αυτών των παιδιών την ώρα της δημιουργικής τους ενασχόλησης. Όπως μας εξήγησε η Ελευθερία Σωτηρίου: “Η ανάγκη για ένα σκιερό σημείο στο χώρο του θερμοκηπίου είναι άμεση, διότι τους θερινούς μήνες η ζέστη είναι αρκετή και τα περισσότερα παιδιά ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή και δεν ενδείκνυται η έκθεσή τους στον ήλιο. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μια πολύ καλή δημιουργική απασχόληση για αυτά τα άτομα, καθώς και μια σημαντική ευκαιρία να βρίσκονται κοντά στην φύση. Έτσι με τον τρόπο αυτό, τα οφέλη που έχουν είναι πολλά, όπως η ψυχική ηρεμία, η πνευματική ανάπτυξη, η εργοθεραπεία, αλλά και η αυτοπεποίθηση που τους προσφέρει όλη αυτή διαδικασία”.

Ωστόσο, η Καλλιόπη Καρασούλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και εκπαιδευτικός στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη που είχαν από τους πολίτες του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: “Η προσέλευση του κόσμου στο παζάρι και η στήριξή τους, ιδιαίτερα όταν τους ενημερώσαμε για το σκοπό, ήταν πολύ συγκινητική. Ακόμα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελένη Καλιτσουνάκη, τον Κώστα Βαγιωνάκη και τον Γιώργο Πολιουδάκη για τις μεγάλες προσφορές τους σε λουλούδια, που χωρίς αυτούς, δεν θα είχαμε καταφέρει σήμερα να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση. Κάθε χρόνο το εργαστήρι κηπουρικής δημιουργεί αρκετά λουλούδια και ανθοκομικές συνθέσεις, φέτος όμως, λόγω της προσαρμογής νέων παιδιών στην ομάδα, εστιάσαμε στις ανάγκες αυτών των παιδιών, όμως η βοήθεια που είχαμε από όλους όσους μας πρόσφεραν λουλούδια, ήταν σωτήρια για να υλοποιηθεί το παζάρι. Ωστόσο, το κόστος για την υλοποίηση μιας κατασκευής που θα δημιουργήσει σκιά, είναι αρκετό για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε μόνο με τα έσοδα του παζαριού. Έτσι, ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος εθελοντής τεχνίτης που θα μπορούσε να προσφέρει το έργο του για αυτό τον ιερό σκοπό”.

Η αποδοχή και η βοήθεια του κόσμου, υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική για όλους όσους προσπάθησαν ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Μάλιστα, παιδιά από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενημερώθηκαν για αυτή τη δράση μέσω των δασκάλων τους και επισκέφθηκαν το παζάρι με τη συνοδεία τους, ώστε να υπάρξει μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στα σχολεία. Ωστόσο, ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις δράσεις των παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες και να θαυμάσουν τα έργα τους.

Τα χειροποίητα κοσμήματα από πηλό, δημιουργήθηκαν από την ομάδα εφήβων και ενηλίκων ΕΕΕΕΚ μαζί με το Σύλλογο ατόμων με αυτισμό και διατέθηκαν και αυτά στο παζάρι. Παράλληλα, υπήρχαν και κάποια χειροποίητα προϊόντα που δόθηκαν από συγγενείς και φίλους των μελών του σχολείου, ώστε να βοηθηθεί ο σημαντικός σκοπός τους.

Η δράση διήρκεσε δύο μέρες και το σημαντικότερο όλων, ήταν η προσέλευση των πολιτών του Ρεθύμνου, αλλά και η στήριξή τους. Αυτό αποκόμισαν όλοι οι συμμετέχοντες από τη διήμερη αυτή προσπάθεια και από ό,τι φαίνεται θα τους μείνει αξέχαστη!   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize