Έμβρυο κλώτσησε τόσο δυνατά που “έσπασε” τη μήτρα της μητέρας!

Μία γυναίκα που ήταν έγκυος στην 35η εβδομάδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Πεκίνο μετά από έντονους πόνους στην κοιλιακή της χώρα.

Η γυναίκα εγχειρίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με αιμορραγικό επεισόδιο και όπως επισημαίνει η επίσημη ιστοσελίδα του νοσοκομείου, σώθηκε την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τον Dr. Zhong Shilin που έκανε την επέμβαση στη γυναίκα, η διάμετρος της οπής ήταν επτά εκατοστά. Για την ιστορία, το έμβρυο που προκάλεσε τον τραυματισμό της μητέρας του, ήταν κοριτσάκι και είναι καλά στην υγεία του, όπως και η μητέρα του.

Στο παρακάτω βίντεο σημειώνονται με κόκκινο κύκλο τα πόδια του εμβρύου που φαίνονται να έχουν διαπεράσει τον “τοίχο” της μήτρας. Πρόκειται για ένα πραγματικά, ιδιαιτέρως σπάνιο περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=CvcJ0oHxGWo

Αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα υπέστη πλήρη ρήξη μήτρας. Αποτέλεσμα της ρήξης είναι η αυτόματη ρήξη των υμένων, οπότε το έμβρυο είναι δυνατό να εξέλθει στην ελεύθερη περιτοναική κοιλότητα και να ακολουθήσει αποκόλληση του πλακούντα.

Ο τρόπος αντιμετώπισης της ρήξης είναι η άμεση εκτέλεση λαπαροτομίας, προκειμένου να σωθεί τόσο το έμβρυο όσο και η μητέρα, η οποία κινδυνεύει άμεσα από την ακατάσχετη αιμορραγία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize