Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – «Να αλλάξει το νομικό καθεστώς στις χορηγούμενες άδειες και να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων»

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – «Να αλλάξει το νομικό καθεστώς στις χορηγούμενες άδειες και να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων»

Προς κάθε αρμόδιο:

Είναι γνωστό πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται σε μια σειρά ζητημάτων ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, όπως συνολικά οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, κάποτε εξαίρεση, τείνουν να γίνουν ο κανόνας, απειλώντας δικαιώματα και κατακτήσεις όλων των εργαζομένων, ακόμα και εκείνων που κατέχουν ακόμα το …προνόμιο της μονιμότητας.

Μία περίπτωση διαφορετικής αντιμετώπισης είναι εκείνη που αφορά το καθεστώς των αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών. Για να πάρει ένας αναπληρωτής αναρρωτική, πρέπει να προσκομίσει χαρτί από γιατρό του ΕΟΠΥΥ εντός μίας εβδομάδας.

Όμως, ειδικά στο Ρέθυμνο, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να πηγαίνουν και πέρα από την εβδομάδα! Η ‘’επιλογή’’ ενός αναπληρωτή είναι να ζητήσει κανονική άδεια, που όμως – άλλο ένα παράδειγμα άνισης μεταχείρισης – ισοδυναμεί ουσιαστικά με απώλεια του ημερομισθίου!

Ζητάμε:

  • Να αλλάξει το νομικό καθεστώς στις χορηγούμενες άδειες και να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων.
  • Να διερευνηθούν βραχυπρόθεσμα τρόποι εξυπηρέτησης των αναπληρωτών, ώστε τουλάχιστον να τους γράφονται έγκαιρα οι άδειες.
  • Να αναδείξει η Ομοσπονδία μας το εν λόγω ζήτημα και σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Νίκος Αδράμης                                                                           Χρήστος Σουρουλής

Check Also

Ρέθυμνο – Το πρόγραμμα αντικουνουπικών ψεκασμών και οδηγίες προφύλαξης

Πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην  Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (17/06/2019 έως 21/06/2019) Από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize