Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – Καταδικάζουν τη στοχοποίηση του Ευάγγελου Παπαδάκι – «Επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις και απειλές»

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – Καταδικάζουν τη στοχοποίηση του Ευάγγελου Παπαδάκι – «Επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις και απειλές»

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στοχοποίηση του συναδέλφου Ευάγγελου Παπαδάκι, διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, από ακροδεξιό προφίλ στο facebook (φυσικά ανώνυμο) με αφορμή την υπεύθυνη και δημοκρατική στάση την οποία τήρησε,

μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων, στο θέμα της κατάληψης του σχολείου από λίγους μαθητές την 29/11/2018. Κάτω από το ποστάρισμα, όπου είχε αναρτηθεί και η φωτογραφία του, φασιστικά ανδρείκελα τού επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις και απειλές.

Η επίθεση δεν γίνεται μόνο στον συνάδελφό μας. Είναι επίθεση στον Σύλλογο Διδασκόντων, τους μαθητές, που πλειοψηφικά ήταν κατά της συγκεκριμένης κατάληψης (όπως ανακοίνωσε και το δεκαπενταμελές τους), και τελικά είναι επίθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις δημοκρατικές αξίες. Πρόκειται για μια συνήθη πλέον πρακτική απόπειρας συκοφάντησης και τρομοκράτησης. Την έχουμε δει τελευταία και σε άλλα ‘’προφίλ’’, με στοχοποίηση εκπαιδευτικών με συνδικαλιστική και γενικότερη κοινωνική δράση.

Μόνο που πέφτει στο κενό! Αυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας φοβίζουν! Συνεχίζουμε την εκπαιδευτική και κοινωνική μας δράση και ορθώνουμε μέτωπο απέναντι στις εθνικιστικές, φασιστικές, ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Αντιμαχόμαστε τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές φωνές που δηλητηριάζουν την εκπαίδευση, αναδεικνύουμε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, ενθαρρύνουμε τους μαθητές να είναι αυτόβουλοι και να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Ευ. Παπαδάκι για την επίθεση που δέχεται και τη στήριξή μας στον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.

Καλούμε τους συναδέλφους, τον κόσμο του Ρεθύμνου, να καταγγείλει αυτές τις πρακτικές.

Να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς.

Να δυναμώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, απέναντι σε ό,τι το εκτρέφει κι ό,τι το ενισχύει.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας

Νίκος Αδράμης       Χρήστος Σουρουλής

Check Also

Ρέθυμνο – Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σπηλίου και το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize