Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Έληξε η απεργία της SAS – Κανονικά πλέον οι πτήσεις για Κρήτη

Έληξε η απεργία της SAS – Κανονικά πλέον οι πτήσεις για Κρήτη

Εληξε πριν από λίγες ώρες η απεργία των πιλότων της SAS που από τις 26 Απριλίου κρατούσε “καθηλωμένα” στα αεροδρόμια τα αεροσκάφη της σκανδιναβικής εταιρείας, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες που είχαν προορισμό το Πάσχα τα Χανιά να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Κρήτη.

Αργά το βράδι της Πέμπτης η διεύθυνση του σκανδιναβικού ομίλου των αερομεταφορών SAS ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα, η οποία επιτρέπει τον τερματισμό της απεργιακής κινητοποίησης που επηρέασε 380.000 επιβάτες.

Η συνδικαλιστική ένωση των πιλότων του ομίλου SAS ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα ότι συμφωνήθηκαν αυξήσεις μισθών 3,5% το 2019, 3% το 2020 και 4% το 2021, στο πλαίσιο της νέας τριετούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SAS, ο Ρίκαρντ Γκουσταφσόν, επιβεβαίωσε τη σύναψη της συμφωνίας και διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν 24 ώρες πριν η λειτουργία του αερομεταφορέα να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

Ο όμιλος ακύρωσε συνολικά πάνω από 4.000 πτήσεις ως χθες Πέμπτη αφότου οι πιλότοι του κήρυξαν απεργία την 26η Απριλίου, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας.

Check Also

Αεροπλάνο προσγειώνεται πραγματικά αυτόνομα για πρώτη φορά

unboxholics.com Γερμανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα αυτόματο σύστημα προσγείωσης το οποίο επιτρέπει σε ένα μικρό αεροσκάφος να προσγειωθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize