Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές της Κρήτης – Άμεση στέγαση σε ξενοδοχεία

Έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ στους πυρόπληκτους φοιτητές της Κρήτης – Άμεση στέγαση σε ξενοδοχεία

Την παροχή έκτακτου βοηθήματος 2.000 ευρώ, στους φοιτητές που διέμεναν στην εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι άμεσα θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου οι φοιτητές, ενώ ανακοίνωσε και μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Τα 2.000 ευρώ θα δοθούν στους φοιτητές τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου. Ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη γίνει δεκτή προσφορά ξενοδόχου του Ηρακλείου, για τη στέγασή τους από απόψε, με ένα συμβολικό ελάχιστο τίμημα το οποίο θα καλύψει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες για την στέγαση των φοιτητών καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς σε ξενοδοχείο ή ξενοδοχεία της πόλης.

Το Υπουργείο Παιδείας θα περιμένει την κτιριολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης ώστε να συμβάλλει οικονομικά στην κατασκευή του νέου κτιρίου της εστίας, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα συμβάλει στη μεταστέγαση του εργαστηρίου Φυσικής Ιστορίας.

Ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε τους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης που επλήγησαν από την πυρκαγιά και συναντήθηκε με τον πρύτανη, Αχιλλέα Ζώρρα.

Ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την πυρκαγιά

Ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την πυρκαγιά

Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για την μη άμεση επίλυση κυρίως οικονομικών θεμάτων. Ο φοιτητής Ιατρικής Βαγγέλης Μαρούλης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι φοιτητές βρέθηκαν μπροστά στον κίνδυνο αλλά και στην απόλυτη έκπληξη του να μην έχουν τίποτα. Ούτε χρήματα ούτε υπολογιστές, ούτε ρούχα. Εξέφρασαν μάλιστα στον υπουργό τη δυσαρέσκεια τους για τη μη άμεση οικονομική ανταπόκριση από πλευράς της πρυτανείας δεδομένου ότι δεν είχαν ούτε ένα ευρώ, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

«Υπάρχει πάντα και ένα θέμα γραφειοκρατίας και δεν θέλουμε την γραφειοκρατία να μπει εμπόδιο στο να μπορέσουν άμεσα να λύσουν τα προβλήματά τους οι φοιτητές μας με την ουσιαστική μας βοήθεια. Το σίγουρο είναι ότι άμεσα θα λάβουν 2.000 ευρώ για να εξοπλιστούν εκ νέου και για τις πρώτες τους ανάγκες», ανέφερε ο υπουργός.

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÐÁÉÄÅÉÁÓ ÊÙÍ/ÍÏÕ ÃÁÂÑÏÃËÏÕ ÓÔÏ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ ÊÑÇÔÇÓ
(EUROKINISSI/ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ)

Ο υπουργός Παιδείας μιλά με φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το κτίριο του πανεπιστημίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς και ένα μεγάλο κομμάτι του είναι μη κατοικήσιμο, γιατί έχει επηρεαστεί η στατικότητα, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρύτανης, Αχιλλέας Ζώρρας.

«Μπορεί να μην έχει καεί αλλά έχει λειτουργικά επηρεαστεί από τις ψηλές θερμοκρασίες και έτσι δεν είναι δυνατόν μέσα εκεί να λειτουργήσουμε. Νομίζω ότι αυτά τα κτίρια πρέπει οριστικά να εγκαταλειφθούν και να βρούμε τρόπους μεταστέγασης των υπηρεσιών και προφανώς και των φοιτητών και αυτό είναι τη στιγμή αυτή το πλέον οξύ έχουμε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως πανεπιστήμιο», εξήγησε.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Check Also

Στο κίτρινο σήμερα Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά – Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Στο κίτρινο βρίσκονται σήμερα τρεις νομοί της Κρήτης, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο καθώς σήμερα είνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize