Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εκλογές Κύπρου – Επανεκλογή στην προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη

Εκλογές Κύπρου – Επανεκλογή στην προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη

Έκλεισαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και τα exit polls δείχνουν μεγάλο προβάδισμα του Νίκου Αναστασιάδη που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, έναντι του Σταύρου Μαλά που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ. Αξιοσημείωτη η αυξημένη συμμετοχή στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, σε σχέση με τον πρώτο γύρο την προηγούμενη Κυριακή. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα exit polls που ανακοινώθηκαν στις 18:00 αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους να φτάνει ακόμη και τις 10 μονάδες, ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγεται πρόεδρος της Κύπρου.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια μας στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Φωτάκη, στο επιτελείο του Ν.Αναστασιάδη επικρατεί μετά την ανακοίνωση των exit polls κλίμα ενθουσιασμού με τους συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν «Σεισμός Σεισμός Συναγερμός». Ωστόσο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεωφύτου καλεί σε συγκρατημένες αντιδράσεις, τουλάχιστον μέχρι την ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος.

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο ο Nίκος Αναστασιάδης έλαβε 35,5% και ο Σταύρος Μαλάς ποσοστό 30,3%.

Το επίσημο αποτελέσμα αναμένεται στις 19:30 και η επίσημη ανακήρυξη του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας θα πραγματοποιηθει στις 22:00 στο Στάδιο Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος .

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου σε εκλογές στις 21 Οκτωβρίου 2018 ημέρα Κυριακή και …

Σχόλια

Font Resize