Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εκατοντάδες χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκαν σε αρχαίο θέατρο στο Κόμο

Εκατοντάδες χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκαν σε αρχαίο θέατρο στο Κόμο

Εκατοντάδες χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκαν στο υπόγειο αρχαίου θεάτρου στη βόρεια Ιταλία.

Τα νομίσματα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χρονολογούνται από την ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορική εποχή και βρέθηκαν σε ένα βάζο, το οποίο εντοπίστηκε στο υπόγειο του θεάτρου Cressoni στην πόλη Κόμο, που βρίσκεται βόρεια του Μιλάνου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη με λεπτομέρεια την ιστορική και πολιτιστική σημασία των ευρημάτων», επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ωστόσο, η εποχή που φέρεται να χρονολογούνται τα ευρήματα αποδεικνύει ότι πρόκειται για αληθινός θησαυρός για την αρχαιολογία. Μια ανακάλυψη που με γεμίζει με υπερηφάνεια», πρόσθεσε.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
MiBAC

@_MiBAC

Centinaia di monete d’oro della tarda epoca imperiale sono state rinvenute in pieno centro a , in un recipiente in pietra ollare di forma inedita. “Una scoperta che mi riempie di orgoglio” ha detto il ministro @BonisoliAlberto

Σύμφωνα με τον υπουργείο η ανακάλυψη σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο αποκατάστασης Mibac στο Μιλάνο, όπου θα εξεταστούν από αρχαιολόγους και αναστηλωτές, ώστε να εκτιμηθεί και η αξία των νομισμάτων.


Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι κατά τη συνέτευξη Τύπου. 

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αξία εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο της χώρας δεν έχει προχωρήσει σε σχετική δήλωση. Σχετικά με τον τόπο που βρέθηκαν τα πολύτιμα νομίσματα, το ιστορικό θέατρο Cressoni, αξίζει να σημειωθεί ότι άνοιξε το 1807 και έκλεισε το 1997 ενώ λειτουργούσε ως κινηματογράφος.

Check Also

Από το Ρέθυμνο στην Ματέρα για το «InterTrainE» και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων

Συμμετοχή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ στην 2η συνάντηση του ευρωπαϊκού σχεδίου «InterTrainE», για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize