Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Έγινε της Black Friday στο Ρέθυμνο ή της εορταστικής περιόδου;

Έγινε της Black Friday στο Ρέθυμνο ή της εορταστικής περιόδου;

Μια ακόμη χρονιά που το Black Friday εφαρμόζεται στην Ελλάδα και οι πολυεθνικές γεμίζουν κόσμο που επιθυμεί να αγοράσει προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Στο Ρέθυμνο η απήχηση από το καταναλωτικό κοινό στράφηκε περισσότερο στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώθηκε περισσότερο στα ηλεκτρονικά είδη, ενώ άτομα νεαρής ηλικίας φαίνεται να επισκέφθηκαν τα καταστήματα από νωρίς το πρωί.

Το καταναλωτικό κοινό έδειξε αρκετό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών, αφού η αγορά του Ρεθύμνου, καθώς και οι κεντρικοί δρόμοι που βρίσκονται τα εμπορικά καταστήματα είχαν αρκετό κόσμο με σκοπό να κάνει κάποια έρευνα αγοράς ή να ψωνίσει.

Η γενικότερη συμμετοχή των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου στην Black Friday ήταν μικρή, αφού οι μικρότερες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να υποστηρίξουν τέτοιες εκπτώσεις, πόσο μάλλον λίγο πριν την εορταστική περίοδο.

Παρ’ όλα αυτά οι εκπτώσεις που κινήθηκαν στα καταστήματα ήταν μεταξύ 40% έως και 80%, κάτι που ισχύει και για τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Οι πιο μικρές επιχειρήσεις δεν μπήκαν καν στον πειρασμό να συμμετάσχουν στην Black Friday, αφού σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η μεγάλη εορταστική περίοδος. Η συγκεκριμένη ημέρα έχει προέλευση από μια πιο καταναλωτική κοινωνία, αυτή των ΗΠΑ και είναι δύσκολο να αφομοιωθεί σε μικρότερες αγορές.

Check Also

Κρήτη – Σήμα κινδύνου για καταναλωτές – Τι πρέπει να προσέχουν στα τρόφιμα

neakriti.gr Κουβέντα» δεν αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης για την καταστρατήγηση του νόμου σχετικά με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize