Έδωσε εντολή να γίνει νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής (31.3.2019) στην Κωνσταντινούπολη. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν αντέχει στην ιδέα της ήττας του κόμματός του στην πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, δήλωσε πως κατατέθηκε αίτημα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) για νέα καταμέτρηση των ψήφων και στις υπόλοιπες 38 περιφέρειες της Πόλης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, το κόμμα Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης υπέστη μία χωρίς προηγούμενο οπισθοχώρηση στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου:

Ερντογάν: Επιστροφή στο 1994…
Η αντιπολίτευση κέρδισε στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τις οποίες το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και 25 χρόνια.

Όμως καταγγέλλοντας “κατάφωρες παρατυπίες” στη διάρκεια της ψηφοφορίας, το AKP κατέθεσε αμέσως προσφυγές, ζητώντας νέα μερική καταμέτρηση, κυρίως των ψηφοδελτίων που προσμετρήθηκαν στα άκυρα.

click4more
Τουρκία: “Εγώ είμαι ο νικητής της Κωνσταντινούπολης” επιμένει ο Ιμάμογλου!
Νέα μερική καταμέτρηση διεξάγεται επίσης στην Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται καθαρά, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο Γιαβάς δήλωσε πως μετά τη νέα καταμέτρηση του 70% περίπου των άκυρων ψηφοδελτίων, η διαφορά που χωρίζει τον υποψήφιο του AKP από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε σε λιγότερες από 16.500 ψήφους, έναντι τουλάχιστον 25.000 κατά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Είναι μια πολύ μικρή διαφορά για μια πόλη 15 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. Ο κάθε υποψήφιος έλαβε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ψήφους.

Ο αντιπρόεδρος του AKP δήλωσε σήμερα πως η ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές σημαδεύτηκε από “οργανωμένες παραβάσεις, είναι κάτι πέραν ενός απλού ατομικού λάθους”.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγόρησε το AKP ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο πολλαπλασιάζοντας τις προσφυγές ώστε να διαγράψει κάθε ίχνος ενδεχόμενων καταχρήσεων στον δήμο.

Ο υποψήφιος του AKP στην Κωνσταντινούπολη είναι ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ένα “βαρύ” όνομα του κυβερνώντος κόμματος που ανήκει στο περιβάλλον του Ερντογάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize