Δυσκολίες στην εξαγορά του Thomas Cook “βλέπει” η Fosun

Μεγάλες δυσκολίες στη σχεδιαζόμενη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Thomas Cook βλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Fosun Tourism Group, Qian Jinnong. Μιλώντας, μάλιστα, σε δημοσιογράφους στο Χονγκ Κονγκ, με αφορμή τα προσωρινά αποτελέσματα του ομίλου, ο Qian Jinnong δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η Fosun να μην συμμετάσχει καθόλου στο σχέδιο διάσωσης του Thomas Cook.

Όπως σε κάθε συγχώνευση και εξαγορά, η απόκτηση του Thomas Cook έχει μεγάλες δυσκολίες, είπε, τονίζοντας ότι οι εμπλεκόμενο στο deal αυτό έχουν, ο καθένας, τις δικές του προτεραιότητες. Η Fosun, πάντως, όπως διευκρίνισε, θα συνεχίσει να κινείται σύμφωνα με τις αρχές της μακροπρόθεσμης επενδυτικής της στρατηγικής και φιλοσοφίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο ο Thomas Cook ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με την Fosun Tourism και τις κύριες δανείστριες τράπεζες,σχετικά με την ενίσχυση του ομίλου με νέα κεφάλαια ύψους 750 εκατ. λιρών Αγγλίας.

Tο σχέδιο διάσωσης προβλέπει το διαχωρισμό δραστηριοτήτων του ομίλου στους κλάδους tour operating και αερομεταφορών. Με την ολοκλήρωση των προτάσεων το τουριστικό κομμάτι της Thomas Cook θα βρίσκεται υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Fosun Tourism, ιδιοκτήτρια του Club Med, ενώ η Fosun θα ελέγχει και μειοψηφικό ποσοστό των αεροπορικών εταιρειών (Thomas Cook Airlines, Condor).

Οι δανειοδότριες τράπεζες και οι ομολογιούχοι του Thomas Cook θα κατέχουν το υπόλοιπο τμήμα του Οργανισμού Διακοπών και της Αεροπορικής. Ο Οργανισμός Διακοπών και η Αεροπορική Εταιρεία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, όπως και σήμερα. Οι διακοπές και οι πτήσεις δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να ισχύουν και να λειτουργούν κανονικά, είχε τονίσει ο τουρ οπερέιτορ. Όλα τα πακέτα διακοπών μας προστατεύονται στο πλαίσιο του ATOL και οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές και τις πτήσεις τους με εμπιστοσύνη, τονίζονταν στην ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize