Αρχική / SciTech / DRV – «Έξυπνες» λύσεις στα επαγγελματικά ταξίδια

DRV – «Έξυπνες» λύσεις στα επαγγελματικά ταξίδια

Σε ταινία επιστημονικής φαντασίας παραπέμπουν οι προσδοκίες των σύγχρονων ταξιδιωτών στα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γερμανών τουριστικών πρακτόρων (DRV), όλο και περισσότεροι επιθυμούν να δοκιμάσουν έξυπνες βαλίτσες που κινούνται αυτόνομα και άλλες τεχνολογικές λύσεις που διευκολύνουν στο ταξίδι.

Η έρευνα της DRV με τίτλο «Top Business Travel 2018», έδειξε ότι το 73% των ταξιδιωτών θα ήθελε να δοκιμάσει την έξυπνη βαλίτσα, το 62% να παρακολουθεί το δρομολόγιο του ταξιδίου μέσω GPS και το 87% να χρησιμοποιεί το κινητό για τσεκ-ιν και τσεκ-άουτ στο ξενοδοχείο, προκειμένου να αποφύγει τις ουρές στην υποδοχή αλλά και να λαμβάνει τον αριθμό του δωματίου και τον QR code στο κινητό πριν την άφιξη.

Η σημασία των ψηφιακών πληρωμών μέσω κινητού αυξάνεται: To 74% θα προτιμούσε να πληρώνει για το δωμάτιο με ένα απλό κλικ παρά με μετρητά.

Το 53% θα επιθυμούσε να διαχειρίζεται αποκλειστικά ψηφιακά έγγραφα, παρά έντυπα, και το 38% βλέπει μια τέτοια εξέλιξη στο μέλλον.

Το ποσοστό των ξενοδοχειακών κρατήσεων που εξοφλούνται με εικονικές κάρτες διπλασιάζεται κάθε χρόνο. Αυτό περιλαμβάνει την αυτοματοποιημένη συλλογή και έλεγχο των σχετικών λογαριασμών του ξενοδοχείου, με μια διαδικασία απλοποιημένη και ξεκούραση για τον ταξιδιώτη.

Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο επιθυμητή για τους ταξιδιώτες. Η διαθεσιμότητα των ChatBot, τα οποία απαντούν διαδικτυακά σε ερωτήσεις των ταξιδιωτών, είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εν λόγω τεχνολογίας αυτή τη στιγμή στα ταξίδια και προτιμάται από το 54% των ταξιδιωτών.

Το 63% των ταξιδιωτών στα επαγγελματικά ταξίδια δήλωσαν ότι θα λάμβαναν συμβουλές από έναν τέτοιο εικονικό σύμβουλο για το ταξίδι τους.

Στο μέλλον, τα τσατ μποτ θα γνωρίζουν πληροφορίες όπως το ιστορικό ταξιδίων του επισκέπτη, τις προτιμήσεις του και θα πραγματοποιούν από μόνα τους τις κρατήσεις.

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο mo’web για λογαριασμό της DRV τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2018 σε δείγμα 100 διευθυντικών στελεχών οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά και 102 εκτελεστικών στελεχών επιχειρήσεων και ειδικών σε εταιρίες με πάνω από 250 εργαζομένους.

Check Also

Κρήτη – Tο 70% των παιδιών ανοίγει προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο

alfavita.gr Σημαντική έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ To 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize